Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Achter de Kazerne
Club verliest maximum in Mechelen
Bart Hermans

KV Mechelen heeft maandagavond 1-1 gelijkgespeeld tegen Club Brugge. Voor de thuisploeg scoorde Bajevski, voor de bezoekers was dit Clement.

Bij KV Mechelen zat Bjorn Vleminckx op de bank. In zijn plek kwam Bajevski in de ploeg. Bij de bezoekers uit Brugge verdween Capon uit het elftal, in zijn plaats kwam Blondel.

Club Brugge zette KV Mechelen al direct onder druk en kon heel vroeg scoren via Clement. Een hoekschop werd door de 33-jarige Clement staalhard binnen gekopt. Mechelen reageerde via Bajevski maar de aanvaller geraakte niet voorbij een attente Stijnen. Aan de overkant kon Adamovic een kopbal van Djokic in twee keer stoppen. Brugge bleef in het openingskwartier door de Mechelse defensie snijden. Sterchele haalde uit van net binnen de zestien maar Adamovic zat er goed tussen. Op het kwartier mocht Leko een vrije trap nemen maar de bal ging net naast het doel van de Mechelse doelman. In het tweede kwartier bleef Club het overwicht houden maar het leverde niet veel doelkansen op voor de Bruggelingen. Mechelen dreigde wel eens via Persoons maar zijn schot werd afgeblokt. Op het halfuur kon Bajevski zich mooi doorzetten in het Brugse strafschopgebied maar hij besloot naast. KV Mechelen herstelde het evenwicht in het derde kwartier. Er kwamen kansen via Nong en Persoons maar echt veel gevaar leverden die niet op. Bajevski zette Stijnen wel aan het werk, hij kapte zich vrij van iets buiten de zestien en pegelde de bal naar doel waar Stijnen met de vuisten redde. Vlak voor de rust kreeg Koen Persoons de kans op de gelijkmaker. Hij mocht vrij aanleggen van binnen de zestien maar Stijnen toverde een wereldsave uit zijn mouwen op het schot van de middenvelder. Aan de overkant knalde Blondel nog eens van ver maar Adamovic liet zich niet meer verrassen. Vlak voor het rustsignaal kon Persoons nogmaals alleen doorgaan maar zijn poging tot lob werd opnieuw door Stijnen gered. Het bleef zo 0-1 aan de rust.

Mechelen kreeg vlak na de rust opnieuw een reuzenkans. Een één-twee tussen Dunkovic en Bajevski werd door die laatste op de paal getrapt. De volgende kans was echter wel raak. Het was Bajevski die de 1-1 binnenkopte op aangeven van Persoons. Mechelen leek nu gelanceerd en eiste de bal op. Aan de overkant kon Sterchele dreigen maar Adamovic kwam gepast tussen. Gaandeweg herstelde Club het evenwicht maar echt dreigen konden ze ook niet. Een kwartiertje voor het einde zette de Bruggelingen een aanval op via heel veel tussenstations maar het afstandschot van Priske ging over. Naar het einde toe kwam Brugge meer en meer opzetten. Adamovic had een mooie save in huis op een schot van de ingevallen Simaeys. Het bleef spannend tot op het einde maar het bleef 1-1.
Club speelt zijn maximum zo kwijt op het veld van KV Mechelen. Mechelen verdubbelt met dit gelijkspel zijn puntenaantal. [AN]