Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Genk doet het in de slotminuut
Thomas Dubois

Racing Genk kroop zaterdagavond tegen Germinal Beerschot door het oog van de naald. In een uitermate spannend eind kon de thuisploeg, Germinal Beerschot, eerst nog gelijkmaken om enkele seconden later te zien hoe Genk alsnog kon scoren, 1-2. Een lach en een traan dicht bij elkaar. Met een 7 op 12 is de crisis enigszins onder controle.

Niks dan lachende gezichten voor de wedstrijd op ’t Kiel. Hugo Broos mocht zich opmaken voor de 600 ste wedstrijd als trainer. In die wedstrijd kon hij niet rekenen op De Decker, Chatelle en Ljubojevic. Dat betekende dat Tiago z’n competitiedebuut in de basis mocht vieren. Bosnjak begon op de bank. Voor Jan Moons was het een weerzien met z’n oude club waar hij vele mooie jaren kende. Martijn Monteyne begon op de bank. Het was de thuisploeg die het heft in handen nam de eerste minuten. Dat leidt tot enkele kansjes voor onder andere Bancé en King. Even na het kwartier kreeg Germinal Beerschot een unieke kans om op voorsprong te komen, Van De Velde zag een fout van Caillet op Losada, Cruz schoot maar miste. Aan de overkant was het kort daarop toch raak. Alex kon op aangeven van Haroun tekenen voor de voorsprong. GB was niet van slag en ging volop op zoek naar de gelijkmaker, een gelijkmaker die er niet kwam ondanks goede pogingen voor Bancé, Cruz en Dosunmu. Geen van hen kon scoren en dus eindigde de eerste helft met een voorsprong voor Genk.

De tweede helft was minder aangenaam dan de eerste helft. Het was voor beide ploegen wat zoeken na enkele herschikkingen. Genk was halfweg de eerste helft overigens al z’n doelman kwijtgeraakt. Bailly had teveel lastig van de rug en moest gewisseld worden, Bolat kwam in z’n plaats. Het was vooral Germinal Beerschot dat toch op zoek ging naar de gelijkmaker. Bolat stond pal op pogingen van Dosunmu en Malki. Ondertussen had Soetaers ook al eens lekker uitgehaald. Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Eerst werd Tiago uitgesloten met een tweede gele kaart. Een minuut voor tijd dan werd er opnieuw een speler van de Ratten onderuitgehaald in het strafschopgebied. Nu kreeg Losada de kans om te schieten, hij toonde zich koeler dan z’n teamgenoot en gaf Bolat het nakijken. Een gelijkspel dacht alles en iedereen, maar dat was zonder Haroun en co gerekend. Haroun haalde eerst loeihard uit, z’n bal vond de paal. De bal stuitte opnieuw het veld in naar Barda die vanuit een schuine hoek de winnende treffer aantekende.