Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Charles Tondreau
Lokeren toonde zich het efficiëntst
Thomas Dubois

Lokeren is goed aan de competitie begonnen, na vier speeldagen telt de ploeg van Georges Leekens zeven punten, dat is goed voor een mooie zesde plaats. Een heel contrast met vorig seizoen toen de ploeg tegen de degradatie vocht. Bergen was een maatje te klein voor Lokeren, in het Stade Charles Tondreau werd het 0-1. Bergen kende geen te beste start aan de competitie, ondanks het veelbelovende spel.

Tiko en Jancevski waren niet 100 % fit, maar kwamen toch aan de aftrap bij Lokeren. Stolica en Zoko moesten voor de doelpunten zorgen in de spits. Het werd een evenwichtige eerste helft waarin beide ploegen weinig kansen konden creëren. Bergen kon met een gelukje een eerste keer dreigen. Copa trapte de bal tegen de rug van Stolica, maar de bal ging gelukkig voor de Ivoriaan naast. Het meeste gevaar was er in de beginminuten, na 7 minuten was het Lokeren dat kon dreigen, de kopbal van Vukomanovic werd op de lijn gered door Dalmat. Halfweg de eerste helft kon er een eerste keer gevierd worden. Tambwe werd diep gestuurd door Mady, de spits twijfelde niet en verschalkte doelman Berthelin, 0-1 voor de bezoekers uit Lokeren. Bergen kon voor de rust niets meer brengen, behalve dan een schot van Dalmat dat maar net over ging.

In de tweede helft was het vooral Bergen dat de bal had, veel werd daar niet mee gedaan. De kansen waren ook in de tweede helft op één hand te tellen. Voor Lokeren kreeg Vukomanovic tot twee keer toe de kans om te scoren, maar twee keer vond z’n schot geen doel. Bij Bergen was vooral Ragued een gesel voor de Lokerse verdediging. Die hadden geluk dat zijn vizier allesbehalve goed afgesteld stond. De laatste poging was voor verdediger Jay, z’n schot ging over. Zo eindigde het duel in een overwinning voor de efficiëntste ploeg, Lokeren.