Vier van de vijf toppers vandaag in actie

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vier van de vijf toppers vandaag in actie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staan zeven van de negen wedstrijden van de vierde speeldag van onze vaderlandse competitie op het programa. Een interessante dag dus, zeker omdat vier van de vijf toppers in actie komen. Enkel Club Brugge moet nog niet aan de bak.

Germinal Beerschot en Racing Genk openen de speeldag met een interessant duel op het Kiel. Beide teams moeten puntenverlies vermijden. Het ambitieuze Germinal Beerschot kan geen vrede nemen met één zege in vier wedstrijden, Racing Genk nog minder met een derde puntenverlies op rij. Toch wordt het niet simpel voor de bezoekers, want de laatste Genkse zege op het Kiel dateert al van 1999...

Ook Standard gaat mogelijk een moeilijke avond tegemoet. Een uitwedstrijd op Roeselare is nooit een cadeau en de West-Vlamingen zitten bomvol vertrouwen na hun onverwachte goede start van het seizoen. Wie Genk in eigen huis op een gelijkspel houdt, moet ook op eigen veld iets kunnen rapen tegen Standard. Maar de Rouches verkeren in bloedvorm, getuige daarvan de drie 4-1 zeges op rij. Haalt de Luikse jeugd het van de ervaring van Roeselare?

Iets verderop, in Gent, ontvangen de Buffalo's het Zulte Waregem van Francky Dury. Ook AA Gent verkeert in bloedvorm en kan met een vierde zege op rij aan kop van het klassement blijven. Een kans die Sollied zeker niet wil laten liggen.

Anderlecht neemt het dan weer in een derby op tegen FC Brussels. Die laatste ploeg is nog steeds op zoek naar zijn eerste punten van het seizoen, een kansloze misie? Misschien, al had ook Dender tot voor een week nog geen punt gepakt.

Westerlo en Moeskroen vechten in het Kuipje om een plaats in de subtop. Beide ploegen pakten vooralsnog zes punten en kunnen hun goede seizoensstart dus bevestigen. 

Een goede start, dat is iets waar ze in Bergen niet van kunnen meespreken. De Draken speelden tot dusver drie uitstekende partijen, maar slaagden er nog niet in te winnen. De druk is dan ook bijzonder groot tegen Lokeren. Met minder dan een zege is Bergen wellicht niet tevreden.

Dender ten slotte gaat op zoek naar nieuw puntengewin op het veld van Cercle Brugge. Dat Cercle toonde vorig week aardig voetbal, maar ging wel zwaar onderuit tegen Standard. Tegen Dender is verliezen uit den boze, dat zal ook Glen De Boeck weten. Of struikelt hij -net als zijn ex-ploeg vorige week- over de enthousiaste promovendus?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties