Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Cercle behaalt tweede thuiszege
Kevin Vanbuggenhout

In de eerste weken van de competitie moet Cercle Brugge op verplaatsing bij enkele topploegen en dus moeten de punten thuis gehaald worden. Cercle hoopte dus ook zijn tweede thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Promovendus Dender pakte vorige week een punt tegen Anderlecht en ging in Brugge op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen.

De wedstrijd kende een leuk begin met twee ploegen die al snel tot kansen kwamen. Gombami zette hard en laag voor, Iatchouk knalde hoog over. Een minuutje later was Dender aan zet. Munyaneza trapte vanuit een scherpe hoek op Verbist. Vijf minuten ver kopte Derijck een hoekschop op doel, Verbist kon redden. Drie minuten nadien moest Lemmens een verraderlijke vrije trap van De Smet in hoekschop tikken. Cercle had het meeste balbezit en probeerde de aanvallen geduldig op te bouwen. FCV Dender prikte af en toe gevat tegen en was gevaarlijk op de counter. Eén van die counters leverde weer een schot van Munyaneza naar de korte hoek op. Verbist lag ook ditmaal in de weg. Munyaneza -veruit de gevaarlijkste man bij FCV Dender- kopte een voorzet van Juanma binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen waren mekaar waard, maar Dender was toch een stuk gevaarlijker. Glenn De Boeck greep in en haalde Jimmy De Wulf naar de kant. Hij werd vervangen door Frederik Boi. In de slotfase van de eerste helft kwam Cercle Brugge toch meer opzetten. Een kopbal van De Smet op voorzet van Van Mol viel net op tijd. Lemmens tipte de bal over doel. Twee minuten later kopte Gombami een nieuwe voorzet van Van Mol net over. Van Mol bleef bedrijvig en dwong Lemmens tot een redding. Dender stak nog één keer de neus aan het venster. Munyaneza tikte de bal tot bij Degroote die voorlangs besloot. In de blessuretijd zette Iatchouk een dubbele één-twee op met De Smet. Iatchouk zette vervolgens laag voor en Snelders tikte aan de tweede paal binnen: 1-0.

Na een aangename eerste helft was Dender dus op achtervolgen aangewezen. Nochtans moest Dender in de eerste periode zeker niet onderdoen voor Cercle, maar na de 1-0 veranderde dat enigszins. Boi legde de bal terug tot bij Iatchouk die van dichtbij kon binnentrappen, ware het niet dat de bal via de voet van Lemmens op het dak van het doel belandde. De inspiratie was weg bij Dender dat nauwelijks nog kon dreigen. Cercle deed dat wel met een kopbal van Gombami op voorzet van Van Mol die net over ging. Snelders kopte van aan de rand van het strafschopgebied net naast. In de 66ste minuut toch nog eens Dender met een kopbal van Destorme die in het zijnet belandde. Drie minuten later verdubbelde Cercle de voorsprong. De Smet kon doorgaan nadat hij een tackle van een Dender-verdediger ontweek. De Smet legde terug tot bij De Sutter die laag binnenschoot: 2-0 en wedstrijd gespeeld. Munyaneza kon zich toch nog eens tonen, zijn schot werd gered door Verbist. Een paar minuten voor affluiten maakte Cercle er nog 3-0 van. Gombami tikte de bal tot bij Iatchouk die alleen voor doel kwam en Erwin Lemmens kon een derde tegendoelpunt niet verijdelen. Cercle Brugge won zo nog met ruime cijfers van FCV Dender.

Promovendus FCV Dender deed heel goed mee in de eerste helft, maar kon na de achterstand amper nog iets terugdoen. Cercle Brugge behaalde dus een verdiende zege, al is de eindscore licht overdreven. Cercle won zijn twee eerste thuismatchen en behaalde zo toch een 6 op 12. Dender moet het doen met een 1 op 12 en wacht nog steeds op de eerste overwinning.