Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi wint Waalse derby
Dirk Pieters

De eerste wedstrijd van de vierde speeldag was een Waalse derby van het zuiverste soort. Charleroi won het geladen duel met 3-1 en boekte zo zijn derde overwinning op rij. Voor Bergen ziet het er heel wat minder goed uit. Het staat met een 1 op 12 onderaan het klassement. Invaller Habibou gaf Bergen de doodsteek in de tweede helft.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar doelman Laquait stond goed opgesteld. Na de poging van Zoko, nam Charleroi het initiatief over en kon het dreigen via Camus en N’Dri. Na 23 minuten spelen kreeg de thuisploeg een doelpunt 'cadeau'. Oulmers zwierde de bal voor doel, maar doelman Konstantinidis ging volledig onder de bal door: 1-0. Een beetje tegen de gang van het spel in stonden de Draken op achterstand. Charleroi bleef de wedstrijd rustig controleren, maar liep vlak voor de rust nog tegen de lamp. Een voorzet kwam voor de voeten van Mirri, die aarzelde niet en schoot de gelijkmaker tegen de netten.

Na de rust was opnieuw de eerste kans voor Bergen, maar Dalmat kreeg de bal niet voorbij doelman Laquait. Amper enkele minuten later kreeg diezelfde Dalmat nog een reuzekans, maar dit keer ging zijn poging tegen de paal. Charleroi schoot wakker en trok ten aanval. Eerst was Smolders dicht bij een doelpunt, maar op het uur was het wel raak. De pas ingevallen Habibou kreeg de bal tot bij Smolders die er 2-1 van maakte. Bergen reageerde meteen en bracht Roussel in het spel. Veel effect had de wissel niet bij de bezoekers, want tien minuten voor tijd was het Habibou die de bal enig mooi in de winkelhaak knalde: 3-1. In de slotfase ontsnapte Nibombe nog aan de rode kaart toen hij matchwinnaar Habibou een trap verkocht.