Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Genk houdt punten met moeite thuis
Ruben Claesen

Genk pikt weer aan met een overwinning in de eigen Cristal Arena, maar erg vlot ging het niet. Westerlo was goed georganiseerd en kon geregeld tegenprikken via een scherpe counter, maar in de aanval kon Ogunsoto zijn mindere periode niet ombuigen. De treffer van de ingevallen Bosnjak zorgde voor de bevrijding, Westerlo zou niet meer aandringen.

Het eerste kwartier was veelbelovend. Beide ploegen dwongen enkele kansen af, maar scoren zat er nog niet in. Het eerste gevaar kwam van Westerlo. Op een hoekschop kon Bernt Evens na drie minuten koppen, Bailly kon maar met moeite in corner duwen. Genk had meteen een reactie klaar: Cornelis bediende met een knap passje Barda, die met links uithaalde, maar De Winter op zijn weg vond. De thuisploeg wilde vroeg scoren en zou in het eerste kwartier nog twee keer dreigen: Eerst vond Haroun De Winter op zijn weg, meteen gevolgd door een schot van Soetaers aan het halve maandje, maar dat ging maar net over. Genk nam dan even gas terug en het tempo daalde. In het midden van de eerste periode was daar de eerste grote kans voor de bezoekers. Wagemakers zette zich door op rechts, gaf voor en dat deed op maat van Ogunsoto, wiens vizier nog niet op scherp staat. De Nigeriaan besloot over. Genk was even groggy van die tegenstoot, maar kon zo’n kleine tien minuten voor rust toch nog dreigen. Barda profiteerde van slecht verdedigen van Delen op een lange bal van Bailly en probeerde over de uitgekomen De Winter te lobben, maar ook hij kon de netten niet bol zetten. Zo gaf het scorebord bij de rust dezelfde score aan als bij aanvang van de wedstrijd: 0-0.

Vlak na rust onthield scheidsrechter Wouters Genk een duidelijke strafschop. Barda werd neergelegd door Corstjens, maar de Israeliër noch zijn ploegmaats protesteerden. Vreemd, want ze hadden een gegronde reden. Barda liet het niet aan zijn hart komen en creërde vijf minuten later zelf de ruimte, maar zijn schot ging via Evens naast. Opnieuw een goede kans voor Barda, wiens efficiëntie nog niet op scherp staat. Het duel kabbelde verder, Genk moest even zoeken naar haar tweede adem. Die leek het gevonden te hebben toen Ivan Bosnjak mocht invallen en zie: een kwartier voor tijd kon de Kroaat de score openen. Alex da Silva kreeg de bal van Barda, de Braziliaan zette goed voor en Bosnjak kon binnenkoppen. Zo strafte Genk Westel genadeloos af, want vijf minuten eerder had Ogunsoto de 1-0 aan de voet. Hij won het duel van Caillet en kon met de Fransman in de rug alleen op Bailly af, maar die kon de bal met de handen nog in corner duwen. Westerlo had al veel gegeven en kon bijgevolg ook geen echt slotoffensief meer inzetten, Genk speelde de wedstrijd uit en boekt zo 10 op 15.