Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Le Canonnier
Zwak Anderlecht gaat met punten lopen
Dirk Pieters

Anderlecht won zondagavond gevleid met 1-2 van Moeskroen. De wedstrijd begon veelbelovend, maar na een kwartier schoot daar niets meer van over. De landskampioen speelde een enorm zwakke wedstrijd, met aanvaller Théréau in de hoofdrol.

De wedstrijd was nog maar pas begonnen of Anderlecht kreeg al een goede kans. Legear werkte een voorzet van Bart Goor naast het doel van Volders. Aan de overkant was het enkele minuten later wel raak. Custovic schoot een vrije trap mooi in de winkelhaak: 1-0. Paars-wit probeerde na de openingstreffer iets terug te doen, maar speelde daarvoor te traag. Moeskroen, met drie spitsen, hield goed stand tot op het kwartier. Von Schlebrügge kon van dichtbij een corner binnenwerken nadat hij de bal met de hand geraakt had: 1-1. Ook na de gelijkmaker bleef de thuisploeg de betere ploeg, maar echt kansen creëren deed het niet. De beste kans voor de rust was nog wel voor Anderlecht, maar Goor kreeg zijn volley niet tussen de palen en zo bleef het 1-1.

Ook in het begin van de tweede helft begon Moeskroen sterk. Niçoise dribbelde zich mooi vrij, maar schoot dan de bal naast het doel van Zitka. Even later kregen Deschacht en Niçoise geel voor een opstootje. De Anderlecht-verdediger ontsnapte zelfs aan een tweede gele kaart na protest bij de grensrechter. De wedstrijd werd slordiger en vooral Anderlecht bakte er weinig van. Iets over het uur kwam publiekslieveling Coto op het veld en de invaller zorgde al meteen voor gevaar, maar zonder resultaat. Even later ook bij de landskampioen een wissel. De erg bleke Polak moest plaats maken voor Jelle Van Damme en ook Théréau werd uit zijn lijden verlost door Mpenza. In de slotfase gebeurde het dan toch opnieuw voor Anderlecht. De ingevallen Jelle Van Damme schoot een afvallende bal via een Moeskroens been over de lijn: 1-2. [TH]