Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Edmond Machtensstadion
Edmond Machtensstadion mist doelpunten
Filip Van der Elst

Brussels boekte zaterdagavond zijn eerste puntje van de competitie, maar het had ongetwijfeld op meer gehoopt. Het gelijkspel tegen KSV Roeselare was logisch, maar beide ploegen hadden wel minstens een keer moeten scoren. De interessante wedstrijd eindigde echter zoals hij begon: 0-0.

De wedstrijd begon erg goed, en vooral Roeselare trok meteen ten aanval. Zo moest Patrick Nys redding brengen op pogingen van Mama Dissa en Paul Kpaka. Brussels herstelde echter het evenwicht, en dat uitte zich in twee reuzekansen voor Jean-Paul Eale Lutula en Pavel Fort, maar het vizier van het Brusselse spitsenduo staat nog steeds niet goed afgesteld: eerstgenoemde knalde pal op Jurgen Sierens, terwijl Fort, door de buitenspelval geglipt, net naast het doel mikte. Na de twintig pittige minuten, viel de wedstrijd echter wat stil, al nam de thuisploeg wel het meeste initiatief: een vrije trap van Zola Matumona ging net over de goal. Roeselare dreigde af en toe op de counter, maar Stefaan Tanghe kon niet profiteren van een mooie pass van Kpaka. Geen van beide ploegen kwam voor de koffie echter tot scoren.

Na de rust waren de eerste kansen opnieuw voor Roeselare: Eric Deflandre moest een poging van Kenny Thompson van de lijn weren, en Nys hield Dissa van het openingsdoelpunt. Nadien kwam Brussels weer wat meer in de wedstrijd, maar verder dan een hard schot van Matumona vanuit een te scherpe hoek kwamen de Brusselaars aanvankelijk niet. Twintig minuten voor tijd kreeg Lutula dan toch dé kans om Brussels op voorsprong te zetten, maar hij zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten. Ook de laatste goede mogelijkheid was nog voor Brussels, maar Sierens haalde de vrije trap van Julien Gorius nog uit de benedenhoek. Na 90 minuten stond de brilscore nog steeds op het bord, al hebben beide ploegen voldoende kansen gehad om het laken naar zich toe te trekken.