Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Regenboogstadion
G. Beerschot mist start compleet
Dirk Pieters

Germinal Beerschot verloor zaterdagavond met 2-1 op het veld van Zulte Waregem. Door de nederlaag mist de Antwerpse club zijn competitiestart compleet met een vier op vijftien als gevolg. Stijn Meert zorgde een kwartier voor tijd voor de drie punten.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar het schot van Malki ging naast. Aan de overkant was de eerste echt kans wel meteen raak. Matthijs gooide de bal voor doel en Leye moest de bal maar tegen de netten trappen; 1-0. Na het openingsdoelpunt kroop Zulte Waregem achteruit. Iets wat de thuisploeg nooit had mogen doen, want na een half uur spelen kwam Germinal Beerschot op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker kregen beide ploegen nog één kans, maar de 1-1 ruststand bleef op het bord staan.

In de tweede helft schoten de bezoekers het best uit de startblokken. De beter kansen waren voor Germinal Beerschot, maar echt overtuigend was het allemaal niet. De voorlijn van de bezoekers liet zien dat het nog niet in vorm was. Zowel Malki, Dosumnu en Bancé vonden de weg naar het doel niet. Het was uiteindelijk dan toch de thuisploeg die een kwartier voor tijd voor de tweede keer op voorsprong klom via een kopbaldoelpunt van invaller Meert. Met nog vijftien minuten te gaan kon de Antwerpse club niets meer terug doen en zo bleef het 2-1.