Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Charles Tondreau
Dessy maakt droomdebuut bij Bergen
Anthony Van der Planken

De spelers van Bergen hebben hun nieuwe coach Christophe Dessy een droomdebuut bezorgd. De Draken wonnen thuis met 5-2 van Dender.

Bergen en Dender vechten tegen de degradatie, maar dat was er bij de thuisploeg nooit aan te zien. Bergen startte furieus en kwam na een aantal goede kansen ook verdiend op voorsprong. Het was Jarju die de score opende. Toch duurde het Bergense feestje niet lang. Luttele seconden na de 1-0 kwam Dender eens aan de overkant en scoorde het meteen de gelijkmaker. David Destorme legde de bal in twee tijden voorbij Herpoel.

Bergen liet dat echter niet aan zijn hart komen. Nog voor de rust voetbalden de Draken zich naar een 2-1 voorsprong. Het was de bedrijvige Dahmane die de 2-1 voorbij Berthelin trapte.

Na de pauze ging Bergen op zijn elan verder. Dahmane scoorde al gauw zijn tweede van de avond en bracht Bergen zo op een geruststellende 3-1. Diane knalde wat later de 4-1 in de linkerhoek, en invaller Okkonen zorgde tien minuten voor het einde voor de vijfde Bergense treffer van de avond. Norman Sylla wist in de slotfase de eer van Dender nog iets of wat te redden.

Bergen doet zo een goede zaak in het klassement, terwijl Dender de achterhoede weer wat dichter bij ziet komen.