Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Eindelijk carnaval op Het Kiel
Steurbaut Kersten

Germinal Beerschot heeft zijn tweede driepunter van het seizoen beet. De Mannekes haalden het thuis van een onmondig Moeskroen en kunnen met vertrouwen toeleven naar de confrontaties met KV Mechelen en Tubeke.

Tosin Dosunmu zorgde twintig minuten voor tijd voor de geruststellende 3-0, maar Germinal Beerschot had op dat moment al lang zeker moeten zijn van de zege. Paars-wit creëerde voor rust voldoende kansen om er minstens twee of drie in het mandje te leggen. Een gebrek aan efficiëntie bij de Antwerpenaren hield echter de Henegouwse kansen op puntenwinst gaaf.

Met Malki -na blessureleed terug in de basis en meteen een belangrijke factor in het paars-witte geheel- Dosunmu en Vandenbergh startte Aimé Anthuenis nochtans met drie spitsen die in het verleden gevreesd werden voor hun torinstinct. Vandenbergh was de enige die voor rust die status nog eens kon bevestigen. Hij speelde zichzelf op een voorzet van een bedrijvige Dosunmu mooi vrij en tikte de 1-0 beheerst voorbij Volders.

Dosunmu kende zelf pech bij de afwerking. Zijn schot belandde via de paal in de armen van Volders, die een minuut later Malki van een doelpunt hield. Proto keek werkloos toe terwijl Wamfor en opnieuw Malki met de aangeboden kansen morsten. Vandenbergh kwam een voetje te kort voor zijn tweede van de avond.

De Antwerpse supporters kwamen met de billen dicht uit de kantine voor de tweede helft, maar nu vonden ook de twee andere goalgetters de weg naar doel. Een poging van Vandenbergh werd nog afgeblokt, maar Malki kon voor een leeg doel niet meer missen. Dosunmu zorgde een kwartier later met een rake kopbal, op vrije trap van een zwak spelende Dheedene, voor de beslissende 3-0.

Germinal Beerschot gaf niets meer weg en ging zelfs nog op zoek naar een vierde treffer. Proto moest na rust maar één keer zijn kwaliteiten tonen en werd zelfs nog het meest bedreigd door een slechte terugspeelbal van Pieterjan Monteyne. Ze hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdagavond was het op Het Kiel nog eens carnaval. (AN)