Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
KV Mechelen kan terug winnen
Kevin Vanbuggenhout

Sporting Charleroi was uit op eerherstel na de duidelijke 4-2 nederlaag bij Zulte Waregem. Tegenstander KV Mechelen hoopte dat het gelijkspel tegen Standard een nieuwe start betekende, maar dan moest er in Charleroi wel gewonnen worden.

De eerste kans uit de wedstrijd was voor KV Mechelen. Vleminckx speelde de bal mooi naar Koen Persoons, die heel wat ruimte kreeg. Laquait tikte het lage schot van Persoons in hoekschop. KV Mechelen nam het meeste initiatief. Charleroi trachtte wel hoog te storen en zo Mechelen het leven moeilijk te maken. Halverwege de eerste helft klom de thuisploeg ook op voorsprong. Habibou stond vrij tussen Ivens en Van Hoevelen en mocht de bal van in de kleine baklijn voorbij Renard koppen. Op negen minuten van het einde van de eerste helft hingen de bordjes weer in evenwicht. Persoons speelde een uitstekend passje binnendoor. Mununga kapte knap zijn verdediger uit en schoot beheerst binnen: 1-1. Charleroi kreeg voor de rust nog één kans om terug de leiding te nemen. Théréau slaagde er vanuit een moeilijke positie toch nog in om een schot op doel te richten. Olivier Renard had de bal klemvast.

Kort na de herneming was KV Mechelen dicht bij de 1-2. Kéré trapte een lage voorzet van Chen zomaar in de voeten van Mununga. De flankspeler van KV besloot op Laquait. Persoons kon de bal nog langs doel trappen en Vleminckx hoefde van dichtbij maar binnen te tikken. De voet van Vleminckx bleef echter steken in het gras, hij werd overigens ook afgevlagd voor buitenspel. Even na het uur ontstond er een opstootje. Vleminckx beging een fout op Laquait, bij Charleroi werd er nogal heftig gereageerd en Diallo greep Vleminckx even bij de keel. Gelukkig voor Diallo had de scheidsrechter dit niet gezien.Een voor het overige uitstekend leidende Simon trok wel geel voor Vleminckx en Defays. Hierdoor is Vleminckx geschorst voor de clash tegen Germinal Beerschot. KV Mechelen nam de wedstrijd helemaal in handen. Kansen creëren was moeilijker omdat de aanvoer af en toe nauwkeurigheid miste. Een sterk spelende Mununga maakte Charleroi met zijn knappe acties ondertussen helemaal gek. Hij kon enkel foutief afgestopt worden. En zijn hoofdrol in deze wedstrijd was nog niet afgelopen. Mununga kon alleen op doel af, zijn stiftbal ging echter over. Een kwartier voor tijd liet Mununga zijn dribbelvaardigheid nog eens zien. Hij drong het strafschopgebied binnen en werd daar foutief neergewerkt. Vleminckx zette de strafschop feilloos om en de 1-2 was een feit. KV Mechelen speelde de wedstrijd vakkundig uit. Diep in blessuretijd zoefde een schot van Persoons net naast. Veel maakte dat niet meer uit, de drie punten gingen richting Mechelen.

Een zwak Charleroi bleef achter met een 0 op 6. Trainer Siquet komt zo zwaar onder vuur te liggen. KV Mechelen nam verdiend de drie punten mee naar huis. Voor KV Mechelen is het pas de eerste overwinning in meer dan twee maanden. Omdat ook de meeste andere staartploegen punten pakten stijgt KV slechts één plaatsje in de rangschikking. Charleroi staat elfde met achttien punten, dat zijn er amper vier meer dan de Mechelaars.