Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen en Zulte Waregem in evenwicht
Anthony Van der Planken

Bergen en Zulte Waregem hebben zaterdagavond de punten gedeeld. Het werd 2-2 in het Stade Charles Tondreau.

Bergen startte het beste aan de wedstrijd, maar het was wel Zulte Waregem dat de eerste grote kans creëerde. Mbaye Leye en Bart Buysse mochten helemaal alleen op doel af, maar die laatste trapte onbegrijpelijk op Herpoel. Aan de overkant zag Collet een bal op de lat belanden.

Uiteindelijk was het Bergen dat de leiding nam. Oris bediende Jarju, die de 1-0 tegen de netten trapte. Zulte Waregem protesteerde terecht, want de goal had een groot buitenspelgeurtje. Toch lieten de bezoekers het niet aan hun hart komen, want nog geen minuut later nette Stijn Meert aan de overkant de 1-1.

Op slag van rust moest Bergen met tien verder. Oris kreeg zijn tweede geel omdat hij de bal wegtrapte toen er al gefloten was voor buitenspel. Toch was het Bergen dat het best aan de tweede helft startte. Dat resulteerde al gauw in de verdiende 2-1 van Dahmane, die zijn penalty wel gestopt zag worden door Bossut, maar in de rebound toch scoorde.

Zulte Waregem kwam niet veel later op gelijke hoogte, met een doelpunt dat werkelijk uit de lucht kwam vallen. Het was de ingevallen Coppin die de 2-2 aantekende. Daar bleef het ook bij.