Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Nieuwe coach doet Charleroi juichen
Fabian Morren

John Collins, de nieuwe coach van Charleroi, heeft zijn team meteen de zege bezorgd. De Zebra's versloegen Dender met 2-0.

De eerste kans was voor Dender. Een kopbal van Fred werd over getikt door doelman Laquait. Nadien nam Charleroi over. Tot echt grote kansen leidde dat echter niet. Tot kort voor de rust Miceli de thuisploeg toch deed juichen. Doelman Berthelin bokste een voorzet weg en in de rebound scoorde Miceli, die zo de trainer dankte voor het vertrouwen.

Enkele minuten later zette Iajour meteen na zijn invalbeurt de thuisploeg bijna op 2-0. Zijn schot belandde echter tegen de paal. Dender probeerde wat aan de achterstand te doen in de tweede helft. Destorme kreeg een uitstekende kans, maar oog in oog met Laquait kon hij het niet afmaken.

Een minuut voordien was Iajour opnieuw erg gevaarlijk geweest. Na een schitterende actie had hij nipt naast besloten. Maar net als voor de rust waren ook in de tweede helft de kansen eerder schaars. In de slotfase besliste invaller Makiese op counter de wedstrijd: 2-0. (AN)