Datum: 20/12/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot wint zespuntenmatch
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Germinal Beerschot  wint zespuntenmatch
Foto: © SC

Germinal Beerschot kan met een iets geruster gevoel de winterstop in. De Antwerpenaren pakken 6 op 9 in de laatste drie wedstrijden en laten de rechtstreekse degradatieplaatsen achter zich.

Overtuigend was de paars-witte prestatie  tegen de promovendus echter niet. Germinal Beerschot begon wel goed aan de wedstrijd, maar zakte daarna weg en slaagde er niet in om na de vroege voorsprong van Malki -de Syriër devieerde een gekraakt schot van Vandenbergh voorbij Ardouain in doel- de zwakke bezoekers volledig af te maken. Malki kreeg voor rust nog een uitstekende kans om de score te verdubbelen, maar zijn kopbal strandde op de paal.
 
Tubeke viel vooral op door zijn hoge foutenlast en kon voor rust amper een kans bij elkaar spelen. Kristof Maes, die zijn debuut in eerste klasse vierde, moest tot na de rust wachten om zich te onderscheiden. De 20-jarige doelman ranselde een kopbal van Santiago uit de hoek.
 
Germinal Beerschot voetbalde met de schrik, maar een afstandsschot van Pieterjan Monteyne zorgde voor een zucht van verluchting bij de paars-witte supporters. De verdediger twijfelde niet en nam een afvallende bal meteen op de slof. Het leer verdween via de paal een tweede keer voorbij Ardouain. De zege kwam niet meer in gevaar. Germinal Beerschot wipt in het klassement over Tubeke. (AN)
Herbeleef Germinal Beerschot - Tubeke