kvkKV Kortrijk
wesWesterlo
Datum: 21/12/2008 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Guldensporenstadion
Ook Westerlo kan niet winnen in Kortrijk
Nico Wieme
| 0 reacties
Ook Westerlo kan niet winnen in Kortrijk

KVC Westerlo is er niet in geslaagd om Kortrijk in het eigen Guldensporenstadion te verslaan. Beide ploegen maakten er geen hoogstaande wedstrijd van, waardoor op het einde een logische brilscore op het bord stond.

KV Kortrijk verloor sinds augustus 2007 niet meer in eigen huis en met de komst van KVC Westerlo diende zich een gevaarlijke klant aan. De troepen van Jan Ceulemans wilden maar wat graag revanche nemen voor de nul op zes tegen Roeselare en Cercle Brugge.
 
De twee ploegen werden in de heenronde geroemd voor hun aanvallend en bijwijlen aantrekkelijk voetbal, maar daar was in hun onderlinge duel weinig van te merken. Meermaals zochten ze hun toevlucht tot een hopeloze lange bal. Misschien lag de slechte staat van het terrein wel mee aan de oorzaak hiervan.
 
De eerste helft was van een bedenkelijk niveau. Beide teams kwamen amper tot een paar kansen. Voor Kortrijk kopte De Ly naast en Westerlogoalie De Winter toonde zich attent op een kopbal van Coulibaly (foto rechts). Bij de bezoekers ging een schot van Delen naast en had keeper Mollez alle moeite van de wereld met een trap van Ruiz.
 
Westerlo begon gretiger aan de tweede helft. Van Imschoot schoot naast en Mollez mocht zich gelukkig prijzen dat een schot van Ruiz niet binnenging. Nadien viel de wedstrijd wat stil. Een kwartier voor tijd kwamen de Kempenaren dan nog eens de neus aan het venster steken: Adams bediende Ruiz, maar die schoot net naast.
 
Het venijn zat voor de bezoekers bijna in de staart. KVK meende aanspraak te mogen maken op een strafschop omdat Van Imschoot te driest inging op Coulibaly. Scheidsrechter Bourdouxhe liet echter gewoon doorspelen. Zo eindigde de wedstrijd zoals ze begon.
Herbeleef KV Kortrijk - Westerlo