Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Lotto Park
Iachtchouk krijgt Anderlecht op de knieën
Kevin Van Cutsem

Anderlecht heeft na de bekeruitschakeling van dinsdag niet voor een positieve ommekeer kunnen zorgen. De Brusselaars verloren vanavond met 1-2 van Cercle Brugge. Ex-spits Oleg Iachtchouk zorgde voor de beide Brugse doelpunten.

Cercle Brugge, met Anderlechthuurling Kanu tussen de lijnen, begon furieus aan de wedstrijd. Bij de eerste groen-zwarte aanval controleerde Oleg Iachtchouk een voorzet van Frederik Boi, waarna de Oekraïner het leer onhoudbaar binnentrapte. Anderlecht al na één minuut op achtervolgen aangewezen.

Na dat doelpunt kwam de leider in de competitie, met nieuwkomer Victor Bernardez achterin, beetje bij beetje in de wedstrijd. Mbark Boussoufa en Guillaume Gillet lieten de kansen op de gelijkmaker echter liggen. Gillet, samen met Boussoufa de bedrijvigste man bij Anderlecht, was na twintig minuten wel succesvol. Op een doordachte voorzet van Jan Polak kopte hij zijn achtste van het seizoen voorbij Bram Verbist. De thuisploeg drukte door, maar Cercle kon de gelijke stand tot de rust op het bord houden.

Na de pauze kregen we een beter georganiseerd Cercle Brugge te zien. Anderlecht creëerde opnieuw een dozijn halve kansen, maar de bezoekers hielden stand. Meer zelfs, opnieuw Oleg Iachtchouk kletste na een uur spelen het deksel op de neus van de Brusselaars.

Een schot van Stijn De Smet werd door Davy Schollen in de voeten van Iachtchouk geduwd. Die twijfelde niet en zette zijn ex-ploeg verrassend weer op achterstand. Ondanks de inbreng van Jonathan Legaer, Hernan Losada en Dmitri Bulykin kon Anderlecht het roer niet meer omgooien.

Cercle onderging het spel 90 minuten, maar mocht de drie punten meenemen naar West-Vlaanderen. De Bruggelingen springen voorlopig naar de derde plaats in het klassement. Standard kan morgen tot op één punt naderen van leider Anderlecht. (NW)