Germinal Beerschot
gnkKRC Genk
Datum: 18/01/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Slap Genk vernederd op Kiel
Tonnelier Caroline
Slap Genk vernederd op Kiel
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft het nieuwe jaar goed ingezet. De Ratten pakten tegen een tegenvallend Racing Genk een verdiende 4-1 zege. Kris De Wree had met twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning.

De verplaatsing naar het Kiel is niet meteen de meest favoriete van Racing Genk. Gezien het verschil in de rangschikking konden de Limburgers dit keer echter wel dromen van de overwinning. Genkcoach Ronny Van Geneugden kon nog geen beroep doen op nieuwkomers Tom De Mul en Stein Huysegems en ook Elyaniv Barda was nog niet fit genoeg om in de basis te starten. Germinal Beerschottrainer Aimé Anthuenis kon wel rekenen op nieuwkomers Mark De Man en Bart Goor, die aan de aftrap stonden. 

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, met onder meer een bedrijvige Goor. De bezoekende doelman Davino Verhulst moest even na het kwartier een eerste keer alert reageren op een mogelijkheid voor Sanharib Malki. Iets voor het halfuur ontsnapte Genk aan de 1-0. Goor haalde verschroeiend uit met zijn rechter, maar zag tegen zijn ex-ploeg de bal uiteenspatten op de paal. Aan de overkant konden de bezoekers amper dreigen. Alleen via enkele vrije trappen van Alex Da Silva kwamen de Limburgers enigszins in de buurt van het doel van Silvio Proto

De beste bezoekende kans was nog voor Ivan Bosnjak, maar de Kroaat miste de nodige scherpte bij de afwerking. Even later was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Doelman Verhulst verkeek zich op een corner en Kris De Wree kon de verdiende openingstreffer binnenkoppen. Genk kon voor de pauze niet meer reageren en moest dan ook met een 1-0 achterstand gaan rusten. 
Na de pauze kwamen de bezoekers wat scherper uit de kleedkamer. Op een door Proto geloste bal was Jelle Vossen echter net te laat om de gelijkmaker binnen te tikken. De Limburgers kwamen steeds beter in de wedstrijd en na het inbrengen van Barda voor een zwakke Bosnjak konden de bezoekende supporters gaan hopen. 

Lang duurde dit echter niet, want amper een minuut na de wissel haalde Verhulst Kevin Vandenbergh neer in het strafschopgebied. Faris Haroun zette zich achter de bal en trapte tegen zijn ex-ploegmakkers heel wat frustratie uit zijn lijf. De ex-Genkenaar vierde zijn treffer net iets te ostentatief, tot ongenoegen van zijn vroegere fans. 

Van Geneugden probeerde na de nieuwe tegentreffer het tij nog te keren met de inbreng van Ndabashinze Dugarry en Adam Nemec. Net na die dubbele wissel was het echter alweer feest voor de thuisploeg. De Wree trapte na wat geharrewar zijn tweede van de avond tegen de netten. Over en uit, zo leek het, al zorgde Vossen nog voor een 3-1. Verder kwamen de bezoekers echter niet meer. 

De wissels van Anthuenis hadden duidelijk meer succes dan die van Van Geneugden, want het was de pas ingevallen King die als vervanger voor uitblinker Goor voor de kers op de taart zorgde. In blessuretijd legde hij de 4-1-eindstand vast. Racing Genk doet, gezien de winst van de naaste concurrenten, een slechte zaak in het klassement. Germinal Beerschot wint als enige ploeg uit de bodem van het klassement en laat zo Dender, Bergen en Tubeke achter zich om op gelijke hoogte van KV Mechelen te komen. (NW)

Herbeleef Germinal Beerschot - KRC Genk