Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen en Tubeke delen de punten
Dirk Pieters

Tubeke pakte zaterdagavond één punt op het veld van Moeskroen. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong, maar kregen in de tweede helft dan toch nog de gelijkmaker tegen via de ingevallen Berton.

Zonder Assou-Ekotto, Sapina, Vandooren en de getransfereerden Custovic en Oussalah maakte Moeskroen een zeer zwakke indruk in de eerste helft. Het waren de bezoekers die baas waren in de eerste helft en ook op voorsprong kwamen. Het was Barisic die halfweg de eerste helft de stand op 0-1 bracht. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg de kans op de gelijkmaker, maar Lepoint kon net niet bij een vrije trap van Baseggio en zo bleef het 0-1.

Ook in de tweede helft viel er niet veel te beleven op Le Cannonier. Het was wachten tot iets over het uur op een kans. De ingevallen Berton maakte meteen een doelpunt. Het Moeskroense jeugdproduct stond amper enkele minuten op het veld en zette de 1-1 op het bord. Na de gelijkmaker kwam Moeskroen beter in de wedstrijd, maar het was duidelijk dat zonder Custovic het elftal niet veel kansen wist de versieren. In de slotfase kreeg Ouali zijn tweede gele kaart en zo moest Moeskroen met tien verder. Tubeke beperkte zich tot verdedigen en was blij dat het het punt kon vasthouden.