Anderlecht - Charleroi (Jupiler Pro League 2008/2009)

Wedstrijd van Speeldag 5 uit de Jupiler Pro League 2008/2009 tussen Anderlecht en Charleroi.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
89

Goal
Doelpunt van Stanislav Vlcek (Bart Goor)

Goal
Doelpunt van Jelle Van Damme (Onbekend Onbekend)
Van Damme kopt de bevrijdende 1-0 op het bord ! Hij kopt een hoekschop knap naast Laquait.
80
Nog maar tien minuten te spelen. Kan Anderlecht de numerieke meerderheid omzetten in doelpunten ?

70
Boussoufa kan net niet bij de voorzet van Van Damme.
65
 2e gele kaart voor Frank Defays
De aanvoerder krijgt zijn tweede geel en moet af het veld !
61
 Gele kaart voor Oleksandr Iakovenko

57
Bia met een vrije trap, die in de muur belandt.
54
 Gele kaart voor Frank Defays

52
Losada met de kopbal, maar die gaat ver over doel.
48
Even druk van de thuisploeg. Gillet ziet eerst zijn poging naast rollen. De bal is afgeweken zodat Anderlecht nog een hoekschop krijgt, maar die levert geen echt gevaar meer op.
46
Vervangen Thomas Chatelle
Ingevallen Lucas Biglia

Trainer Jacobs grijpt meteen in bij de rust.
46
De tweede helft is op gang gefloten.
45
 Gele kaart voor Mahamoudou Kéré

Rust
Het staat nog steeds 0-0 in de wedstrijd van Anderlecht tegen Charleroi. De bezoekers startten het beste, maar waren niet efficiënt genoeg. Anderlecht herstelde het evenwicht, maar creëerde moeilijk kansen. Enkele minuten voor de pauze besloten Chatelle en Boussoufa nog naast het doel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
43
We zijn bijna bij de rust.
39
Ook Théréau besluit op doel, maar zijn schot wordt door Zitka gepakt.
38
Er gebeurt nog maar weinig in deze partij. Kansen zien we nauwelijks.
36
Chatelle kopt aan de tweede paal net naast.
30
 Gele kaart voor Cyril Théreau

26
Charleroi krijgt het nu moeilijker tegen een beter spelend Anderlecht.
25
Iakovenko met het scot, waar Laquait weinig moeite mee heeft.
24
Boussoufa met een flauw schot in de handen van Laquait.
22
Anderlecht met de eerste goede kans. Chatelle kan aanleggen, maar ziet zijn schot net naast gaan.
20
We zijn een goede twintig minuten ver in een evenwichtige partij. De bal gaat snel over en weer.
13
Boussoufa met een strakke voorzet, waarna Polak de bal net naast kopt.
8
Charleroi is duidelijk de beter ploeg in de beginfase en drukt Anderlecht meermaals op eigen helft.
6
Nu is het Orlando die de diepte wordt ingestuurd. Gelukkig voor de thuisploeg is Polak goed gevolgd.
3
Charleroi met de eerste kans van de partij. Théréau kan op doel afgaan, maar Van Damme is op tijd teruggekeerd.
1
We zijn eraan begonnen.

Vandaag ontvangt Anderlecht Charleroi. Anderlecht hoopt de leiding te kunnen pakken en de druk op rechtstreekse tegenstanders Standard en Moeskroen te vergroten. Charleroi wil dichter tegen de top aansluiten. Volg de match vanaf 20u30!
Anderlecht: Zitka Daniel, Kruiswijk Arnold, Juhasz Roland, Van Damme Jelle, Wasilewski Marcin, Gillet Guillaume, Chatelle Thomas, Losada Hernan, Polak Jan, Boussoufa Mbark, Iakovenko Oleksandr.
Charleroi: Laquait Bertrand, Defays Frank, Kéré Mahamoudou, Sbai Salaheddine, Vandenbroeck David, Chabaud Sébastien, Mujangi Bia Geoffrey, Sergio Remi, Smolders Tim, Dos Santos Costa Orlando, Théreau Cyril.