Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
Moeskroen laat eerste punten liggen
Dirk Pieters

Moeskroen heeft zijn eerste punten van het nieuwe seizoen laten liggen. De ploeg van trainer Enzo Scifo kwam op het veld van Westerlo niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Westerlo begon afwachtend tegen de ploeg die nog steeds het maximum van de punten had. De thuisploeg probeerde in de beginfase enkele aanvallen op te zetten langs de flanken, maar de verdedigers van Moeskroen kenden weinig problemen. Zelf kwamen de bezoekers, enkel Custovic kon dreigen.

De eerste grote kans kwam er na 18 minuten, maar Volders hield de nul op het bord na een knappe redding op een poging van Modubi. Moeskroen reageerde meteen, maar een doelpunt van Custovic werd afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd sleepte zich verder na de rust met nog amper gevaar. Moeskroen keek de kat uit de boom en stond goed te verdedigen. Westerlo wist nauwelijks voor gevaar te zorgen en zo bleef het 0-0.

Ook in de tweede helft viel er weinig te beleven in het Westelse Kuipje. Enkel Tomou en Custovic konden dreigen, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Een kwartier voor het einde moest de thuisploeg met z'n tienen verder na een tweede gele kaart voor Scheelen. Ondanks de man minder trok Westerlo ten aanval, maar Moeskroen hield gemakkelijk stand. Zo bleef het 0-0, waardoor Moeskroen leider blijft, zij het samen met Anderlecht. (AN)