Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Schiervelde
Lokeren wint gevleid bij Roeselare
Rita De Meyer

Lokeren heeft op een diefje de drie punten gepakt bij Roeselare. De thuisploeg was vooral in de tweede helft de betere ploeg, maar twee minuten in blessuretijd besliste Mbayo de wedstrijd.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Omer Golan. Roeselare-doelman Sierens werkte weg in de voeten van de spits van Lokeren, maar Golan trapte voor een open doel nog onbegrijpelijk naast.

Dat was ook meteen de enige mogelijkheid in het eerste kwartier. Beide teams speelden vanuit een stevige organisatie met relatief weinig drang naar voor. Bovendien werd er slordig gespeeld. Roeselare kreeg een goeie kans langs Tanghe, maar hij kopte een voorzet van Hietanen naast.

Kort voor de rust zorgde ook Mulisa voor dreiging, maar Copa redde zijn poging. In de tweede helft was het Roeselare dat de kansen kreeg, maar scoren blijkt een probleem voor de thuisploeg. Eerst redde Copa een vrije trap van Tanghe en nadien miste diezelfde Tanghe oog in oog met de doelman van Lokeren.

Alsof dat nog niet genoeg was, had ook Daineche een dosis pech. Hij kopte een voorzet van Bart Goossens tegen de lat. De thuisploeg verzuimde om de kansen af te maken en dat brak Roeselare in blessuretijd zuur op. Op aangeven van Camara trapte Mbayo twee minuten in de toegevoegde tijd binnen: 0-1.

Verslag: Fabian Morren