Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Cercle moeizaam voorbij G. Beerschot
Nico Wieme

Cercle Brugge heeft Germinal Beerschot met 1-0 verslagen. In een weinig oogstrelende wedstrijd zorgde Thomas Buffel voor het enige doelpunt van de avond.

Cercle Brugge en Germinal Beerschot wisten beide wat hen te doen stond: winnen. De twee seizoensrevelaties van vorig jaar misten hun competitiestart. De Bruggelingen verloren het voorbije weekend met 3-2 bij Charleroi, de Antwerpenaren vierden tegen KSV Roeselare hun eerste seizoenszege (3-0).

Sterke start bezoekers
Germinal Beerschot begon overtuigend aan de partij en zette Cercle meteen vast op eigen helft. De eerste echte kans kwam er op de zesde minuut. Tony Sergeant beging een fout aan de rand van het strafschopgebied, Khalilou Fadiga borstelde de bal net naast. De bezoekers waren duidelijk baas en kregen op het kwartier een uitstekende kans om de score te openen. Na een dieptepass op Tosin Dosunmu verliet Bram Verbist onoordeelkundig zijn doel. De Nigeriaan lepelde de bal echter veel te hoog over.

Evenwicht
Op een zeldzame tegenprik kwam Cercle tegen de gang van het spel in op voorsprong. Na een mooie actie speelde Sergiy Serebrennikov Prince Nyoni vrij op links. Het was een hard werkende Thomas Buffel die de voorzet van de Zimbabwaan binnengleed. De bezoekers waren van slag af en het spel was nadien meer in evenwicht.

Gevaarlijke counters
Germinal Beerschot probeerde de bakens te verzetten, maar de acties waren niet zuiver genoeg. Cercle loerde op de counter. Op een tegenaanval zette Frederik Boi van op rechts mooi voor, Stijn De Smet kwam een voetlengte te kort om de 2-0 te scoren. Twee minuten voor rusten kwamen de Antwerpenaren opnieuw goed weg. Sergeant kraakte zijn schot, maar nu kon De Smet onvoldoende kracht op de bal zetten.

Weinig animo
De eerste grote kans in de tweede helft is voor Germinal Beerschot. Nyoni mistrapte zich, maar Dosunmu kon net niet profiteren. Het schot van de Nigeriaan ging centimeters naast de paal buiten. Meteen het einde van de match voor Nyoni die met een verrekking werd afgevoerd. Wouter Artz kwam in zijn plaats. De partij was niet zo hoogstaand en op sportief vlak viel er niet veel meer te beleven.

Domme rode kaart voor Peeters
Iets voor halfweg kwam Rocky Peeters (foto rechts) in de plaats van Fadiga. Na amper vier minuten mocht de ex-STVV’er alweer inpakken. Eerst kreeg hij geel voor een tackle op Kristof Snelders. Peeters ging daarop verbaal in de clinch met scheidsrechter Christoph Virant, die hem binnen dezelfde minuut een tweede geel karton onder de neus duwde.

Né mist
In het slot zette Germinal Beerschot alles op alles en dat resulteerde in enkele kansen. Goed vijf minuten voor tijd deed Marco Né Jan Breydel daveren op zijn grondvesten toen hij uit het niets de lat viseerde. De rebound werd door Faris Haroun naast getrapt. In de laatste minuut van de officiële tijd slaagde diezelfde Né erin om alleen voor Verbist de bal over doel te trappen. Dit was dé kans voor de Ratten om langszij te komen.

Zo won Cercle moeizaam met 1-0 van Germinal Beerschot. De West-Vlamingen kruipen hiermee uit een dalletje, oogstrelend was het echter allemaal niet. Germinal Beerschot kon wel aanspraak maken op een punt, maar miste de efficiëntie om gelijk te maken.