Datum: 15/08/2009 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lotto Park
Anderlecht kent geen problemen met Westerlo
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Anderlecht kent geen problemen met Westerlo
Foto: © SC

Anderlecht behoudt ook na drie speeldagen het maximum van de punten. In eigen huis werd eenvoudig met 3-0 gewonnen van Westerlo. Boussoufa vierde zijn verjaardag met een doelpunt.

Ariel Jacobs gunde Nicolas Frutos met het oog op de confrontatie met Olympique Lyon opnieuw wat rust en zette de Argentijn op de tribune. Thomas Chatelle kwam in de plaats van de licht aan de nek geblesseerde Jonathan Legear aan de aftrap.


Efficiëntie

Een matig maar efficiënt Anderlecht legde de wedstrijd al in de eerste helft in een beslissende plooi. Paars-wit creëerde amper kansen, maar profiteerde optimaal van de man-meer-situatie na het uitvallen van de geblesseerde Wouter Corstjens.

 

Jelle Van Damme reageerde uitstekend op een knappe steekpass van Lucas Biglia en duwde het leer als een aanvaller beheerst voorbij Yves De Winter. Matias Suarez deelde Westerlo net voor rust een mokerslag uit. De jonge Argentijn kreeg alle tijd van de wereld en zette met een schitterend banaanschot in de rechterbovenhoek de 2-0 op het bord.

 

Westerlo speelde een verzorgde eerste helft en was net voor de treffer van Suarez dicht bij de gelijkmaker. Een schot van Emmanuel Sarki werd echter via de onderkant van de lat en de doellijn terug in het speelveld gespuwd.


Zaalvoetballer Suarez

 

In een overbodige tweede helft zorgde Suarez toch nog even voor enig animo. De Argentijnse balvirtuoos zette met een zaalvoetbalbeweging De Winter in de kou en schilderde de 3-0 op het hoofd van de jarige Mbark Boussoufa. Voor de 25-jarige Marokkaan al de derde treffer van het seizoen. Een kopbaldoelpunt van Roland Juhasz werd nog afgekeurd voor buitenspel.

Anderlecht blijft zo aan kop van het klassement met het maximum van de punten. Westerlo bengelt met één puntje onderaan de ranking. (AN)

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Van Damme Jelle 76' -
Deschacht Olivier 90' -
Wasilewski Marcin 90' -
Juhasz Roland 90' -
Chatelle Thomas 90' -
Boussoufa Mbark 78' -
Biglia Lucas A A 90' -
Gillet Guillaume 90' -
De Sutter Tom 61' -
Suarez MatíasA 90' -
  Bank G Beoordeel
Kanu Rubenilson 29' -
Bernardez Victor 14' -
dos Santos Silva Reynaldo 12' -

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
De Winter Yves 90' -
Van Kerckhoven Nico   90' -
Delen Jef 90' -
Vanaudenaerde Günther 90' -
Corstjens Wouter 29' -
Modubi Michael 90' -
Sarki Emanuel 90' -
Adams Moses   45' -
De Petter Steven 82' -
Tomou Bertin 90' -
Ceesay Momodou 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Joris 61' -
Scheelen Wouter 45' -
Obiora Odita Emanuel 8'  
Herbeleef Anderlecht - Westerlo