chaCharleroi
Germinal Beerschot
1-0
Datum: 16/08/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Thereau bezorgt Charleroi gouden driepunter
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Thereau bezorgt Charleroi gouden driepunter
Foto: © SC

Charleroi heeft in extremis de drie punten thuisgehouden tegen Germinal Beerschot. In een dramatische wedstrijd tussen de Zebra’s en de Ratten maakte Cyril Thereau de enige treffer van de wedstrijd.

Charleroi – Germinal Beerschot was een wedstrijd waarbij je het voetbalreglement dat tweemaal 45 minuten plus extra tijd voorschrijft zo snel mogelijk naar de prullenbak verwenst. In een tempo dat doet denken aan twee ploegen die net de dodentocht hebben afgehaspeld, werkten beide elftallen inspiratieloos de volle negentig minuten af.

Toch was Charleroi voor rust twee keer dicht bij een doelpunt. Abdelmajid Oulmers omspeelde in de beginfase Tome Pacovski, maar vond een storende Philippe Clement op zijn weg naar doel. Bij een vluchtschot van Cyril Thereau reageerde de Macedoniër wel attent en haalde hij met een knappe parade het leer uit zijn doel.

Germinal Beerschot stelde aanvallend bitter weinig voor. Sherjill MacDonald bevond zich op een eiland en kreeg te weinig aansluiting van Daniel Cruz en Faris Haroun. De Nederlander raakte niet verder dan enkele halve kansjes. Charleroi-doelman Sébastien Chabbert bedreigen zat er nooit in.

De tweede helft kabbelde verder op het ondermaatse spelpeil uit de eerste 45 minuten. Daniel Cruz knalde nog een grote mogelijkheid in het zijnet en de sterk ingevallen Mouhssine Iajour stuitte op de voet van Pacovski. De wedstrijd leek af te stevenen op een logisch gelijkspel, maar dat was echter zonder Cyril Thereau gerekend. De Fransman kopte in de toegevoegde tijd een voorzet van de sterk ingevallen Mouhssine Iajour tegen de touwen.

Charleroi wordt met de driepunter rijkelijk beloond en maakt een mooie sprong vooruit in het klassement. Germinal Beerschot blijft na drie speeldagen nog zonder zege.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Chabbert Sébastien 90' -
Chakouri Mohamed 90' -
Habibou Habib 80' -
Chabaud Sébastien 61' -
Kéré Mahamoudou 90' -
Oulmers Abdelmajid 90' -
Christ Grégory 90' -
Kage Hervé 90' -
Diallo Ibrahima 90' -
Brillault Maxime 90' -
Théreau Cyril 90' -
  Bank G Beoordeel
Mboyo Ilombé 10' -
Iajour Mouhssine 29' -

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Van Dooren Kurt 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
De Decker Wim   90' -
Clement Philippe 90' -
MacDonald Sherjill 90' -
Haroun Faris 90' -
Cruz Daniel 65' -
Leko Ivan 77' -
Wamfor Justice 90' -
De Man Mark 90' -
  Bank G Beoordeel
Dosunmu Tosin 13' -
Malki Sabah Sanharib 25' -
Herbeleef Charleroi - Germinal Beerschot