Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Daknam
Eerste zege voor Sint-Truiden
Fabian Morren

De eerste zege voor Sint-Truiden is een feit. De Kanaries wonnen op het veld van Lokeren, dat nog steeds wacht op een eerste overwinning.

In een matige eerste helft kwam de meeste dreiging van Lokeren. Doelpogingen van onder meer Sokota kenden echter geen succes. Aan de overkant trapte Da Silva kort voor de rust in het zijnet. In een kansarme eerste helft was voor het overige nauwelijks wat te beleven.

Na de rust brak de wedstrijd open. Ibrahim Sidibé mocht alleen richting Copa gaan en zette Sint-Truiden al snel op een 0-1 voorsprong. Lokeren was even aangeslagen, maar kwam wel weer langszij. Na knap voorbereidend werk van Donovan Deekman kon Marcel Mbayo de bal tegen de netten koppen.

De thuisploeg nam nadien de wedstrijd in handen en een heerlijke trap van Sulejman Smajic belandde tegen de paal. Zoals het wel vaker gaat, viel het doelpunt aan de overkant. Alex Da Silva bediende Chepas Chimedza en die trapte overhoeks binnen. STVV hield stand en mag zijn eerste zege sinds de terugkeer naar eerste klasse vieren. (AN)