kvmKV Mechelen
cluClub Brugge
1-0
1-1
Julien Gorius (pen) 54'
2-1
Datum: 15/08/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen met man minder overtreft Club
T. Coremans
| 0 reacties
KV Mechelen met man minder overtreft Club
Foto: © SC

Club Brugge heeft zijn sterke prestaties vanavond niet kunnen verlengen. KV Mechelen ondermijnde de Brugse opmars en won met 2-1. De thuisploeg speelde al vanaf de vijftiende minuut met een mannetje minder.

Adrie Koster pakte bij aanvang van deze partij opnieuw uit met een verrassing. De Nederlander plaatste Koen Daerden op de linksbackpositie met centraal naast hem Antolin Alcaraz en Michael Klukowski. De Canadees werd hierdoor voor het eerst op deze positie uitgespeeld. Ook Peter Maes kende weinig complexen in zijn keuze naar de beste opstelling. Hij stalde Yoni Buyens, in de plaats van de geschorste Koen Persoons, op het middenveld.


De Bruggelingen startten vlijtig en verzorgd aan de eerste helft. Joseph Akpala  zorgde voor gevaar maar leek zaterdagavond alsnog niet in een begenadigde dag. Na een klein kwartier werd de wedstrijd ontsierd door een impulsieve tackle van Wouter Vrancken op Nabil Dirar. Claude Bourdouxhe toverde zonder enige twijfel de rode kaart uit de achterzak.


Maar met een mannetje meer kon Club zijn spel, net zoals in de vorige partijen, niet doordrukken. KV Mechelen leek na de uitsluiting van Vrancken gemotiveerder dan voorheen. Blauw-zwart domineerde maar kon Wouter Biebauw nooit echt bedreigen. De Mechelaars steunden op een ijzersterke defensie en hoopten op een efficiënte counter. Die kwam er ook. Na geharrewar in de Brugse defensie toonde centrale verdediger Jonas Ivens zich een complete aanvaller. Hij verbaasde vriend en vijand met een onfeilbare omhaal tussen een bosje van withemden. Stijn Stijnen zette zijn vuist nog wel tegen de bal maar het leer verzeilde achter hem tegen de netten. De onwaarschijnlijke voorsprong net voor de rust voor KV Mechelen was een feit.


Koster zou Koster niet zijn moest hij bij deze stand zijn elftal niet wijzigen. Dat deed de voormalige beloftencoach van Ajax dan ook. Hij wisselde Koen Daerden voor dribbelkont Ronald Vargas. De wijziging rendeerde meteen want Club zette KV Mechelen bij aanvang van de tweede helft stevig onder druk. Met resultaat want na vijf minuten na rust mocht Akpala makkelijk de gelijkmaker binnenknikken. Lang konden de West‑Vlamingen niet genieten van hun verwachte comeback. Na een duw-trekfout van Jeroen Simaeys in de zestien legde Bourdouxhe de bal op de stip. Julien Gorius nam zonder genade het cadeautje in ontvangst, 2-1.


Met nog een kwart van de wedstrijd voor de boeg gooide Koster met
Daniël Chavez en Wesley Sonck, voor Blondel en Vadis Odjidja, twee extra aanvallers in de strijd. Dat bracht de teller van het aanvallend compartiment op vier. Club duwde de Mechelse muur terug tot in de eigen zestien maar Biebauw verschalken leek niet te gaan lukken. Akpala tikte de beste kans tegen de dwarsligger. De fysieke veerbaarheid moest vanavond de duimen leggen tegen de onuitputtelijke longen van de Mechelaars. Mechelen kruipt naast Club in de stand. (AN)

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Van Hoevelen Kenny 90' -
Ivens Jonas 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
Chen Xavier 90' -
Vrancken Wouter   90' -
Gorius Julien 90' -
Buyens Yoni 90' -
Destorme David 86' -
Mununga Joachim 76' -
Nong Aloys 67' -
  Bank G Beoordeel
Iddi Abdul-Yakuni 4'  
Van Goethem Kenneth 23' -
Rossini Giuseppe 14' -

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Geraerts Karel 90' -
Klukowski Michaël   90' -
Alcaraz Antolin 90' -
Vermeulen Jorn 90' -
Daerden Koen   45' -
Blondel Jonathan 68' -
Simaeys Jeroen   90' -
Dirar Nabil 90' -
Odjidja Vadis 68' -
Akpala Joseph 90' -
  Bank G Beoordeel
Chavez Daniël 22' -
Sonck Wesley 22' -
Vargas Ronald   45' -
Herbeleef KV Mechelen - Club Brugge