Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Genk en Gent delen de punten
Dirk Pieters

Racing Genk kon opnieuw niet winnen. De Limburgse club kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen AA Gent. De Buffalo’s mogen tevreden zijn met dat punt. De ploeg van Michel Preud’homme moest een hele helft met tien spelen.

De wedstrijd begon uitstekend voor Racing Genk. Al na zeven minuten stond de 1-0 op het bord. Moussa Koita zorgde met een halve omhaal voor de eerste treffer van de avond. Amper twee minuten later stond het bijna 2-0, maar Suler kon nog net op tijd redding brengen. De thuisploeg bleef voor de rust baas, maar echt veel kansen kwamen er niet meer. De wedstrijd werd heviger en de gele kaarten bleven komen. Vlak voor rust liep het helemaal mis voor Duarte. De Gent-speler kreeg meteen rood na een duw in het gezicht van Pudil. Gent mocht gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Na de pauze meteen een verrassing. De bezoekers komen met tien op gelijke hoogte. Zlatan Ljubijankic knalde de bal enig mooi in doel: 1-1. De wedstrijd ging nadien beter over en weer. Racing Genk kon Gent niet vastzetten zoals in de eerste helft. De bezoekers kwamen met momenten gevaarlijk opzetten, maar doelman Verhulst gaf zich niet meer gewonnen en zo bleef het 1-1.