Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen wint met kleinste verschil van Lierse
Sam Soetaers

Bergen heeft in eigen huis gewonnen van Lierse. De Draken hebben dit seizoen thuis nog niet veloren. Voor Lierse een afknapper na de zege van vorige week tegen OHL.

Bergen begon tegen Lierse uitstekend aan de wedstrijd. Tim Matthys mocht al na tien minuten spelen ongehinderd een voorzet van Matumona tegen de touwen koppen.

Lierse wist zich geen antwoord op de sterke organisatie van Bergen. Doelman Kawashima moest redding brengen op een knap schot van Ibou en een doelpoging van Bourabia ging maar een metertje naast. De bezoekers kenden in de slotfase van de eerste helft dan weer pech wanneer Maric de lat trof.

De wedstrijd leek gespeeld wanneer Bourabia op het uur de 2-0 kon scoren. Lierse-coach Van Meir bracht dan Kovacs in en die zorgde voor de nodige problemen bij de verdedigers van Bergen.

De bezoekers kwamen via een doelpunt van Stein Huysegems langszij. Terwijl de verdedigers van Bergen de lange Kovacs in het oog hielden, kon Huysegems een hoekschop binnen trappen.

Lierse begon aan een slotoffensief. Claasen was nog dichtbij een doelpunt, maar doelman Berthelin haalde zijn afstandsschot uit het doel.