Datum: 19/11/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Luminus Arena
Moedig Westerlo bezwijkt na rust tegen Genk
Fabian Morren
| 0 reacties
Moedig Westerlo bezwijkt na rust tegen Genk
Foto: © SC

Hekkensluiter Westerlo heeft met tien man niet voor een stunt kunnen zorgen bij Genk. De landskampioen scoorde drie keer, voldoende voor de drie punten.

Fabian Morren in Genk

Westerlo-trainer Jan Ceulemans was opnieuw verplicht om aan zijn elftal te sleutelen. Onder meer Wouter Corstjens en Evariste Ngolok ontbraken. Daardoor verschenen onder meer Thiago Cardoso en Moses aan de aftrap. Ook Jef Delen mocht nog eens op zijn vertrouwde linkerkant starten. Genk-trainer Mario Been koos voor Elyaniv Barda als diepe spits. Anthony Vanden Borre verving Anele op de rechtsachterpositie en daardoor kreeg Fabien Camus opnieuw zijn kans naast Tözser op het middenveld.

Westerlo was niet naar Genk gekomen om zich in te graven. De ploeg van Jan Ceulemans voetbalde vanaf de aftrap goed mee. De rode lantaarn kwam wel al na enkele minuten goed weg. Jelle Vossen stond oog in oog met Bart Deelkens, maar het doelhout bracht redding voor de bezoekers. Aan de overkant toonde Jef Delen zich zeer bedrijvig en trapte een goede kans over. Ondanks die veelbelovende start kreeg Westerlo toch alweer een opdoffer te verwerken. Stef Wils kreeg een rode kaart onder de neus geduwd nadat hij – al dan niet bewust – met zijn been op de rug van De Bruyne ging staan.

Was Westerlo hierdoor aangeslagen? Allerminst. Jef Delen – weer hij – omspeelde zowaar Köteles, maar zag zijn voorzet geen vervolg krijgen. Niet veel later moest een kopbal van Joris Van Hout van de lijn gekeerd worden. Genk speelde ongeïnspireerd en was vooraan onmondig. Verder dan enkele vrijschoppen van Tözser en Camus kwam de thuisploeg niet.

Vossen als bevrijder
Genk kreeg in de tweede helft het balbezit. Meer dan steriele druk zat er in het eerste kwartier echter niet in. Nochtans speelde Genk op dat moment al een vijftigtal minuten met een man meer. Gelukkig voor Genk is er nog Jelle Vossen. De spits kwam weer alleen voor Deelkens en ditmaal klaarde hij de klus wel. De zevende voor Vossen dit seizoen. De ban was gebroken voor Genk en de veer bij Westerlo. Enkele minuten later trapte Elyaniv Barda de tweede Genkse treffer overhoeks binnen.

Een wedstrijd kregen we nadien niet meer. Westerlo onderging en keek lijdzaam toe hoe Genk de wet naar hartenlust mocht dicteren. Kevin De Bruyne scoorde nog het logische derde doelpunt. Op aangeven van Barda gaf hij Bart Deelkens het nakijken. Genk kan zich nu voluit concentreren op de Champions League-confrontatie tegen Valencia. Westerlo speelt komende week tegen Bergen met het mes op de keel.

Herbeleef KRC Genk - Westerlo

Vooraf