Speeldag: Speeldag 22
Stadion: King Power at Den Dreef
Kortrijk keert met drie punten terug uit Leuven
Sam Soetaers

Kortrijk haalt opgelucht adem na een 0-2 zege op OH Leuven. De thuisploeg was in de beginfase beter, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen.

Na een flauwe eerste helft ging Kortrijk met een voorsprong de rust in. Nochtans was tot daarvoor Leuven de gevaarlijkste ploeg. Geraerts had de beste kans voor de thuisploeg. De middenvelder zag zijn lob op de deklat belanden en Annys knalde de rebound naast.

Kortrijk, dat zich voornamelijk beperkte tot verdedigen, sloeg genadeloos toe. Veselinovic werd diep gestuurd en de spits bracht de bezoekers op voorsprong. Nog voor rust had Kortrijk de kans op de 0-2. Messoudi schoot de voorzet van Veselinovic onbegrijpelijk hoog over.

Leuven slaagde er na rust niet meer in om een vuist te maken. Chavarria kon een lob van Nfor nog van de lijn werken. De thuisploeg kwam nauwelijks nog aan kansen toe en in de slotfase legde invaller Monrose de 0-2 eindstand vast. Hij werd diep gestuurd door Nfor en schoot de bal hoog binnen.