Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jules Ottenstadion
Volwassen Club deelt Gent mentale tik uit
Tomas Taecke

Club Brugge heeft gemakkelijk afstand genomen van zijn Vlaamse rivaal AA Gent. De Bruggelingen controleerden de wedstrijd en lieten weinig uitgespeelde kansen onbenut. De thuisploeg voetbalde quasi geen mogelijkheden bij elkaar en zagen blauw-zwart een eenvoudige uitoverwinning boeken (1-3).

Tomas Taecke en Melissa Maes in Gent

AA Gent was zondagavond geen partij voor een sterk en volwassen Club Brugge. De Buffalo's waren onherkenbaar en zagen hoe blauw-zwart kort na de pauze via Refaelov en Akpala de wedstrijd in een definitieve plooi legde. Bij de bezoekers stond Jorgacevic zoals verwacht net als de wederoptredende Vazquez in de basiself. Aan de overzijde maakte ook Ljubijankic zijn rentree. 'Bojan' kreeg bij aanvang van beide wedstrijdhelften een stevig onthaal en werd ook tijdens de partij negentig minuten lang op de korrel genomen.

In een evenwichtig wedstrijdbegin zorgde Club na zeven minuten voor de eerste dreiging. Stenman zette strak voor, Akpala en Bakenga kregen het leer van dichtbij niet voorbij doelman Padt. Gent reageerde met een kopbal van Coulibaly, die niet genoeg gericht was om Jorgacevic te verontrusten. Blauw-zwart nam het heft in handen en werd daar op het kwartier meteen voor beloond: Vazquez gooide een vrijschop strak voor doel waar Figueras aan de tweede paal hard binnenschoot (0-1).

De Bruggelingen tankten vertrouwen na de openingsgoal en hielden de bal goed in de rangen. Gent zocht naar een antwoord, maar kon enkel via een slap schot van Van Der Bruggen reageren. Vooral op het middenveld was Club Brugge baas, waar Vazquez als een echte patron de lijnen uitzette. Gent kwam via Mboyo en Coulibaly nog in de buurt van Jorgacevic, maar ontsnapte vooral toen Zimling na een voorzet van Vazquez van dichtbij de kans op de 0-2 verzuimde.

Club klaart de klus net na de pauze

De tweede helft bracht weinig verbetering voor de Buffalo's. Bij de eerste prik van de bezoekers verdubbelde Refaelov de voorsprong (0-2). De linkervleugel schoof de bal na een knappe individuele actie onder Padt door. Nog voor het uur kreeg Mboyo een halve kans op de aansluitingstreffer, maar hij knalde hoog over. Na twee derde wedstrijd besliste blauw-zwart op de tegenaanval de wedstrijd. Refaelov bediende knap Akpala, die Padt vanop enkele meters geen kans liet (0-3).

Net nadat Akpala nog eens voorlangs trapte voerde Gent-coach Sollied een driedubbele wissel door. Bruls en El Ghanassy moesten voor de creativiteit zorgen die in het eerste uur ontbrak bij de Gentenaars. Maar echt aandringen deed de thuisploeg niet. Daarvoor was het spel veel te slordig en werden ook veel duels net als in de eerste helft verloren.

De Buffalo's wisten Jorgacevic in de slotminuten toch nog te verschalken. El Ghanassy met een vrije trap naar Jorgensen, de Deense middenvelder knalde hem van ver binnen. Maar Club speelde de wedstrijd rustig uit en boekt een verdiende uitoverwinning. De Bruggelingen laten Gent in het klassement achter zich en nemen een kleine bonus op vijf wedstrijden voor de play-offs.