Datum: 12/02/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
AA Gent sluit speeldag 25 af met de topper tegen Club Brugge. Beide ploegen verzamelden tot nu toe 46 punten. Welk team toont zich vanavond het sterkst bij de vriestemperaturen?
Opstellingen
AA Gent: Padt Sergio, Melli , Mboyo Ilombé, Jørgensen Jesper, N'Diaye Mamatou , Arzo César, Coulibaly Elimane, Van der Bruggen Hannes, Rafinha , Ljubijankic Zlatan, Maréval Rémi.
Club Brugge: Jorgacevic Bojan, Hoefkens Carl, Stenman Fredrik, Zimling Niki, Refaelov Lior, Vazquez Victor, Akpala Joseph, Donk Ryan, Van Acker Thibaut, Figueras Montel Jordi, Bakenga Joar Namugunga Mushagalusa.
1
Verbist fluit de topper op gang. De sfeer is alvast aanwezig in een bijna uitverkocht Jules Ottenstadion. Ook de temperatuur valt nu nog mee. Jorgacevic mocht al voor de eerste keer op boegeroep rekenen, wanneer hij een blauw-zwarte sjaal in zijn doel hing.
2
Jorgacevic moet echt niet op steun rekenen deze avond. Zijn eerste balcontact wordt massaal uitgefloten. Het is nog wachten op de eerste aanval.
5
Het initiatief komt nu voornamelijk van de thuisploeg. AA Gent zoekt rustig de gaten op bij Club Brugge, maar de verdediging is voorlopig bij de les.
7
Blauw-zwart met de eerste grote kans van de partij. Stenman rukt op naar het doel van Padt, maar er is geen enkele ploegmaat die de bal tegen de netten weet te koppen.
9
De sneeuwvlokjes dwarrelen opnieuw over Gent, maar dat zal geen invloed hebben op het veld van de Gentse club.
12
Maréval met een prima voorzet, maar Jorgacevic is eerder bij de bal dan Coulibaly. AA Gent heeft in de openingsfase het meest balbezit, maar Club Brugge ligt op de loer om te counteren.
15

Goal
Doelpunt van Jordi Figueras Montel (Victor Vazquez)
Club Brugge krijgt een vrije trap. Vazquez weet die goed richting doel te werken en Figueras schuift de 0-1 binnen.
20
De Buffalo's zijn op zoek naar de aansluitingstreffer, maar voorlopig zit het niet snor met de laatste passes.
24
Club speelt met heel veel vertrouwen en AA Gent vindt niet meteen een antwoord op de achterstand. Kan een hoekschop daar verandering in brengen? Neen, Jorgacevic plukt de bal prima uit de lucht.
28
Voorlopig houdt Jorgacevic alles tegen, maar we kunnen ook niet zeggen dat AA Gent heel gevaarlijk is voor doel. De bezoekers beginnen stilaan bloed te ruiken. Kan het de tussenstand verdubbelen voor de rust?
33
Een knappe aanval van AA Gent. Ljubijankic met de bal naar Coulibaly die op zijn beurt Mboyo aanspeelt. Zijn trap gaat net naast het doel.
34
 Gele kaart voor Rafael Scapini Rafinha
Trekt aan het truitje van Refaelov.
36
De thuisploeg wil nog heel graag gelijkmaken, maar er is geen efficiëntie. Coulibaly met de mogelijkheid, maar hij kopt in de armen van zijn ex-ploegmaat Jorgacevic.
38
Wat een misser van Zimling. Vazquez bedient de Deen, maar die kopt onbegrijpelijk naast.
40
Nog vijf minuten te gaan voor de koffiepauze, kunnen we nog een doelpuntje meepikken om ons aan op te warmen?


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge gaat met een 0-1-voorsprong de rust in. AA Gent had de match onder controle tot Figueras na een kwartier spelen Padt wist te verschalken. De thuisploeg probeerde wel de gelijkmaker te scoren, maar voorlopig waren alle mogelijkheden te zwak. Kan blauw-wit in de tweede periode wat meer tonen als het naar de eigen spionkop speelt?

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Mushagalusa Bakenga
Ingevallen Thomas Meunier


47
Het is duidelijk dat AA Gent snel wil scoren, maar het voetbalt toch inspiratieloos. Kan het niet beter tegen dit Brugge?
48

Goal
Doelpunt van Lior Refaelov (Onbekend Onbekend)
Refaelov mag zomaar scoren van de Gentse defensie. Nu wordt het heel moeilijk voor de thuisploeg.
53
Jorgacevic blijft op de koude grasmat liggen. Coulibaly sprong nochtans over de doelman na zij actie.
57
Terwijl er steeds meer sneeuw uit de lucht valt, rukt AA Gent nog eens op. De bal komt uiteindelijk tot bij Maréval, maar zijn schot gaat naast.
58

Goal
Doelpunt van Joseph Akpala (Onbekend Onbekend)
Het is over en uit voor AA Gent. Club is bijzonder efficiënt, dat toont nu Akpala aan.
65
Vervangen Ilombé Mboyo
Ingevallen Yaya Soumahoro


65
Vervangen Mamatou N'Diaye
Ingevallen Christian Brüls


65
Vervangen Zlatan Ljubijankic
Ingevallen Yassine El Ghanassy


66
Trond Sollied voert meteen zijn drie wissels door. Kunnen de drie frisse aanvallers voor verandering zorgen? Ondertussen kleurt de grasmat stilaan wit.
71
Het tempo is enorm gezakt en veel valt er niet meer te beleven. El Ghanassy probeert nog eens, maar zijn schot gaat over.
75
Nog een kwartier te gaan. Het zou een serieus mirakel zijn mocht AA Gent nog een punt uit de brand kunnen slepen. Het ziet er naar uit dat Club Brugge alleen op de tweede plaats komt te staan.
80
Beide teams hebben echt niets meer te bieden. Het terrein is ook meer een slierbaan geworden.
83
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Björn Vleminckx


86
 Gele kaart voor Carl Hoefkens
Fout op El Ghanassy.
87

Goal
Doelpunt van Jesper Jørgensen (Onbekend Onbekend)
Jorgacevic is dan toch te verslaan deze avond. Jorgensen met een afstandsschot.
88
Vervangen Lior Refaelov
Ingevallen Maxime Lestienne


90
Vijf minuten extra speeltijd. AA Gent zet Jorgacevic nog goed aan het werk, maar scoren lukt toch niet zo goed als anders.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.