Datum: 04/08/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
Matton bezorgt KVK de zege
Tomas Taecke
| 0 reacties
Matton bezorgt KVK de zege
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft Cercle Brugge een eerste thuisnederlaag toegediend. Ernest Nfor en Thomas Matton bezorgden een degelijk KVK na de pauze de zege.

Tomas Taecke in Brugge

Bij Cercle ontbrak Smolders die uit voorzorg aan de kant werd gelaten. Carvalho was tegen KVK de enige basisspeler die in Genk niet aan de aftrap verscheen. Aan de overzijde verdwenen Kamghain en Mulemo naar de bank, Dejaegere en Oussalah liepen er wel van de eerste minuut bij. In doel verving Keet de naar Limburg verhuisde Van Hout. In een kansarm openingskwartier speelde KVK onophoudelijk op de speelhelft van Cercle. Kortrijk domineerde maar vond geen opening in de thuisdefensie. Groen-zwart ontsnapte wel toen de debuterende ref niet floot wanneer Matton neerging in de grote rechthoek. Het belang van die beslissing werd aan de overzijde meteen duidelijk. Portier kon met een rake kopbal in zijn 200ste partij in eerste klasse de score op een diefje openen (1-0).

Cercle begon pas na het doelpunt van de jubilerende verdediger aan zijn wedstrijd. Vetokele kon doorgaan op rechts en knalde maar net naast de bovenhoek. Even later kopte Van Eenoo op voorzet van Evens op de bovenkant van de dwarsligger. Keet moest zich ook nog eens reppen toen een voorzet van de linksachter bijna binnenwaaide. Kortrijk was aangeslagen maar vond vlak voor de rust toch zijn tweede adem. Eerst verkeek Verbist zich op een scherpe voorzet van Dejaegere, gelukkig voor Cercle zonder gevolgen. Vijf minuten voor inrukken omspeelde Matton de doelman van groen-zwart, maar zijn doelpoging was te zwak waardoor Vidarsson het leer nog kon ontzetten. Na een gelijkopgaand eerste bedrijf trok Cercle met een minieme voorsprong richting kleedkamers.

Nfor en Matton buigen achterstand om in zege

Ook na de pauze was Cercle het eerst gevaarlijk. Carvalho ging zijn kans vanop afstand, Keet zag de bal een metertje naast gaan. Na tien minuten zette Kortrijk wel orde op zaken. Matton glipte door de verdediging en liet Nfor heel eenvoudig de gelijkmaker aantekenen (1-1). Cercle liet het daar niet bij: op hoekschop van Portier zag Wils zijn uitstekende kopbal in extremis van onder de lat weggeveegd worden door Keet. Na twee twijfelgevallen werd Kortrijk op het uur een zuivere strafschop ontnomen. Matton kon binnenduwen maar werd onderuit gelopen door Vidarsson. Scheidsrechter Vertenten liet andermaal doorspelen. KVK rook bloed en nam de partij voorbij het uur opnieuw in handen.

Halfweg de tweede helft behoedde Verbist zijn team voor een tweede tegentreffer. Opnieuw Matton was er heel dicht bij. Enkele minuten later kreeg de vinnige Oost-Vlaming toch wat hij verdiende: op voorzet van Nfor kopte de beste Kortrijkzaan de bezoekers op voorsprong (1-2). Kortrijk stevende in het slotkwartier af op een uitzege totdat De Mets in een vlaag van zinsverbijstering van het veld werd gestuurd. De middenvelder ging vol door op Vidarsson en werd direct uitgesloten. Cercle trok alle registers open maar slaagde er niet meer in een punt uit de brand te slepen. Eén keer ging invaller D'Haene zijn kans, maar Keet pareerde. Ook Uchebo was er nog eens dicht bij met het hoofd. In de slotminuut liet També nog na de voorsprong verder uit te diepen. Na een knap punt in de Cristal Arena blijft groen-zwart achter met één op zes. KVK daarentegen trekt de lijn van vorig seizoen door met een puntendeling tegen Anderlecht en een eerste uitzege.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Cornelis Hans A 90' -
Wils Stef   90' -
Portier Anthony 90' -
Evens Bernt 74' -
Vidarsson Arnar 90' -
Carvalho William 78' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson 90' -
Iachtchouk Oleg 90' -
Vetokele Igor 90' -
  Bank G Beoordeel
Coppens Jo -  
Mestdagh Niels -  
Janssens Kevin -  
Van der Beke Brecht -  
Van Roose Karel -  
D'Haene Kristof 16' -
Uchebo Michael 12' -

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Tambe Alassane 90' -
Martin Baptiste 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Oussalah Mustapha 72' -
De Mets Gertjan   90' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Capon Brecht 90' -
Matton ThomasA 90' -
Dejaegere Brecht 81' -
Nfor ErnestA   90' -
  Bank G Beoordeel
Pillot Rémy -  
Czvitkovics Péter -  
Kamghain Jimmy -  
Mulemo Landry 18' -
Mitrovic Stefan 9'  
Koussalouka Blanstel -  
Dupuis Kévin -  
Herbeleef Cercle Brugge - KV Kortrijk

Vooraf