Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren verovert eerste punt
Fabian Morren

Waasland-Beveren heeft zijn eerste punt van het seizoen beet. Op eigen veld hield de ploeg van Dirk Geeraerd KV Mechelen op 0-0. Malinwa begint het seizoen zo met 4 op 6.

Fabian Morren in Beveren

Waasland-Beveren zit in spitsennood en daarom werd Vito Plut aangetrokken. De nieuwe aanvaller mocht meteen ook starten in het elftal van trainer Dirk Geeraerd. Plut probeerde in de eerste helft ook voor wat dreigint te zorgen, onder meer via twee kopballen. Echt gevaarlijk was hij voor de rust echter niet.

KV Mechelen had al snel een uitstekende mogelijkheid via Enevoldsen, maar de Deen besloot niet binnen het kader. Kort voor rust was Malinwa opnieuw gevaarlijk. Na een knappe actie van Cordaro trapte Junker in één tijd naast. Waasland-Beveren verdedigde zich met een groot hart. Malinwa werd zelfs opgeschrikt door een vrije trap van Belhocine, die op de bovenkant van de lat verdween.

Ook in de tweede helft werden de doelmannen nauwelijks aan het werk gezet. Bij KVM ontbrak de zuiverheid in de passes en was de dreiging niet groot genoeg om Waasland-Beveren aan het twijfelen te brengen. De thuisploeg koos net als voor rust voor de organisatie en probeerde tegen te prikken wanneer kon.

Zo bleef de wedstrijd kansarm. In het eerste kwartier na rust viel er enkel een schot van Wanens Van Tricht te noteren. KVM probeerde het enkele keren vanop afstand. Zo moest Clepkens nog goed ingrijpen op een trap van Robin Henkens.

Het venijn zat nog in de staart van de wedstrijd. Waasland-Beveren had een prima kans via Kristof Snelders. Eerst testte hij de vuisten van Renard en in de rebound besloot de kleine aanvaller naast. Wat later miste Diabang onbegrijpelijk. Hij trapte nog van dichtbij op de lat na een uitstekende redding van Clepkens.