andAnderlecht
beeBeerschot AC
Datum: 04/08/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Kanu bezorgt Anderlecht zege in flauwe match
Kanu bezorgt Anderlecht zege in flauwe match
Foto: © SC

In een flauwe vertoning heeft Anderlecht het met het kleinste verschil gehaald. Kanu scoorde wel een mooie goal. Beerschot kon vooraan weinig uitrichten en Anderlecht miste de inspiratie om door de muur van de Ratten te breken.

Johan Walckiers in Anderlecht

John van den Brom raakte niet aan de elf die woensdag zo makkelijk Ekranas naar huis stuurden. Wel geen Reynaldo op de bank. Die werd vervangen door Denis Praet. Adrie Koster moest noodgedwongen wel wijzigen. Dries Wuytens en Mununga waren immers gekwetst. In hun plaats kwamen Brillant en Stijn Wuytens.

Het eerste Nederlandse duel onder de coaches leek op een tactisch schouwstuk uit te draaien. De ruimtes waren bijzonder klein en een kwartier lang raakte geen van beide ploegen bij de doelman van de tegenstander. Anderlecht trok wel stilaan de touwtjes naar zich toe en bij de eerste goede kans resulteerde dat ook in een doelpunt.

Kanu zette een dubbel één-twee op met Jovanovic en rondde daarna ook nog met een heel mooie volley af. De Braziliaan liep heel het veld over om met een paar vrienden te gaan vieren. Beerschot maakte aanvallend dan weer weinig of niets klaar. Coulibaly stond alleen op een eiland en de passes van Losada kwamen niet aan.

Hetzelfde verhaal in de tweede helft: Anderlecht probeerde te voetballen maar raakte niet voorbij de zes verdedigend ingestelde spelers van Beerschot. Ook 'flankaanvallers' Nyoni en Galesic stonden meer te verdedigen dan ze op de helft van paars-wit stonden. Aan de andere kant ontbrak het de thuisploeg ook aan de nodige creativiteit, of waren ze energie aan het sparen?

Hoe het ook kwam, conclusie mocht zijn dat dit toch maar een flauwe vertoning was waarin we veel te weing te zien kregen. De laatste tien minuten probeerde Anderlecht dat nog goed te maken. En als ze een versnelling hoger schakelden volgden de kansen ook. Zo schoot Mbokani uit de draai op Stijnen, trapte Odoi over en kopte Mbokani ook nog eens keihard op de dwarsligger. Anderlecht kreeg zelfs een penalty, maar na Mbokani tegen Kortrijk, benutte ook Gillet die niet, want hij schoot tegen de paal. De stand bleef dus op het bord staan, maar paars-wit heeft wel zijn eerste driepunter binnen.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Odoi Denis 90' -
Wasilewski Marcin 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Safari Behrang 90' -
Biglia Lucas 90' -
Kanu Rubenilson 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Jovanovic Milan A   89' -
Mbokani Dieumerci 90' -
De Sutter Tom 81' -
  Bank G Beoordeel
Kljestan Sacha 9'  
Iakovenko Oleksandr 1'  

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Öztürk Alpaslan   90' -
Brillant Frédéric 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Bodor Boldiszar 90' -
De Decker Wim 67' -
Wuytens Stijn 90' -
Losada Hernan 90' -
Galesic Goran 88' -
Nyoni Vuza Prince 67' -
Coulibaly Elimane 90' -
  Bank G Beoordeel
Ojo Funso 23' -
Laerenbergh Conor 23' -
François Guillaume 2'  
Herbeleef Anderlecht - Beerschot AC

Vooraf