Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Daknam
De Ceulaer sleept gelijkspel uit de brand in slotseconden
Robby Morren

Lokeren en Bergen hebben in een spannende wedstrijd met vier doelpunten (2-2) de punten eerlijk verdeeld. Bergen speelde een goede wedstrijd en scoorde vlak voor en na rust. De Ceulaer maakte het verschil voor Lokeren, hij scoorde beide doelpunten.

Robby Morren in Lokeren

Lokeren en Bergen wonnen hun wedstrijd op de eerste speeldag en beide coaches zagen dan ook weinig reden om hun succeselftal te wijzigen. Enzo Scifo voerde noodgedwongen één verandering door: Sapina begon in de plaats van Van Gijseghem.

De thuisploeg schoot fel uit de startblokken met veel drang naar voren maar het eerste echte gevaar kwam van Bergen: doelman Lazic moest een goed geplaatste vrije trap van Matumona in hoekschop duwen. Het zou niet de enige kans zijn voor Bergen want Lazic had geluk toen hij een bal die afweek op Sapina bijna toevallig kon redden en toen een kopbal van Nong nog via het gelaat van Taravel naast ging. De Lokerse doelman zag er niet helemaal goed uit toen hij een vrije trap van Nicaise vanop zo'n 30 meter voor zich liet botsen en zo in doel zag belanden.

De Ceulaer
Dat was de gelijkmaker in de laatste seconden van de eerste helft want net voor het halfuur had een prima acterende De Ceulaer Lokeren met een heerlijk mooie goal op voorsprong gebracht. De nummer 11 omspeelde de Bergense defensie, inclusief doelman Werner en legde het leer eenvoudig in doel. Diezelfde De Ceulaer had op het kwartier al voor de enige gekadreerde poging van de landskampioen gezorgd toen hij een afvallende bal op de slof nam.
Blitzstart
Bergen nam een blitzstart na de pauze want binnen de 20 seconden stond het al 2-1. Nong stuurde Jarju weg en die omspeelde Lazic en legde de bal perfect binnen. Het duurde even voor Lokeren echt vat kreeg op de wedstrijd maar gaandeweg konden de Waaslanders meer druk uitoefenen.

Peter Maes voerde een dubbele wissel door met Maric en Fall in de plaats van Leko en Patosi. Hoewel beiden goed invielen, veranderde er weinig aan het spelbeeld en kreeg Bergen nog een uitgelezen kans op een derde treffer toen Jarju zich tegen Maric en Taravel kon doorzetten maar hij besloot nipt over.

Gelijkmaker in slotseconden
De thuisploeg zette alles op alles in de tien laatste minuten van de partij. Net toen iedereen dacht dat Bergen de volle buit zou pakken, was er opnieuw Benji De Ceulaer. In de laatste seconden van de partij tikte hij een voorzet aan de eerste paal binnen en bezorgde Lokeren zo alsnog een punt. Voor Perbet was nog een rolletje als invaller weggelegd in de laatste 2 minuten van de partij.