ohlOH Leuven
gnkKRC Genk
Datum: 05/08/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL en Genk delen de punten na een spektakelmatch
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
OHL en Genk delen de punten na een spektakelmatch
Foto: © SC

OHL en Genk hebben de punten verdeeld in een partij die alle ingrediënten bevatte van een aangename en spannende pot voetbal. Genk liep met 10 tegen 11 uit tot 0-2 maar OHL vocht zich terug tot een 2-2 gelijkspel.

Robby Morren in Leuven

Bij Genk mocht Barda aan de aftrap komen, bij OHL sleutelde Van Geneugden aan zijn elftal. Hij opteerde voor een 4-4-2 met Ngolok als extra man op het middenveld en Ibou en Chuka in de spits.

Het plannetje van de OHL-coach leek zijn vruchten af te werpen. OHL begon scherp aan de partij en trok het laken in het openingskwartier naar zich toe. Er kwamen enkele mogelijkheden en hoekschoppen maar uitgesproken doelgevaar niet.

Genk wist het evenwicht te herstellen en kwam wel enkele keren heel dicht bij de openingstreffer. Zo had Benteke moeten scoren toen hij door Vossen diep werd gestuurd. Hij hield zijn bewaker goed af maar oog in oog met Bailly besloot hij in het zijnet. Net daarvoor had Benteke al op de vuisten van de ex-Genkdoelman geknald. Buffel trapte een prima kans op zijn beurt voorlangs.

Rood en goal voor Genk
Kort na het halfuur barstte de wedstrijd helemaal open. Anele bracht Hyland in de problemen met een onzuivere pass. De Trinidadiaan had een sliding nodig om bij de bal te kunnen en haalde daarbij Chuka onderuit. Ref Boucaut haalde de rode kaart boven tot ontzetting van Hyland die moest gaan douchen. Vossen kreeg geel wegens protest.

Toch wisten de Limburgers nog voor de pauze op voorsprong te komen. Barda behield in de zestienmeter het overzicht en bediende Benteke die de kans ditmaal niet onbenut liet.

OHL zoekt gelijkmaker
Met een man meer ging OHL na de pauze nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De supporters zetten zich als een blok achter de thuisploeg en de spelers voetbalden op enthousiasme. De Brabanders konden druk zetten maar de doelpogingen bleven aanvankelijk beperkt tot afstandsschoten die dan meestal nog naast gingen. Chuka was er wel enkele keren dichtbij: eerst besloot hij in het zijnet en daarna kopte hij in de handen van Köteles.

Vlijmscherpe counter
Op een moment dat OHL op de helft van Genk kampeerde en de Limburgers al minutenlang niet meer over de middenlijn waren geraakt, verdubbelde Buffel de score. Het was een vlijmscherpe counter die begon bij Tshimanga die Vossen vond. De aanvaller legde slim breed op Buffel die het leer eenvoudig binnen kon leggen.

Misser Chuka
OHL was even aangeslagen maar kwam met een gelukje toch weer in de wedstrijd. Een schijnbaar ongevaarlijk schot van Gislason week af op een Genkenaar en ging zo in de winkelhaak binnen. Het was overleven voor Genk. Azevedo omspeelde Fernandez en trapte net voorlangs en Chuka kreeg de gelijkmaker op een dienblad aangeboden maar trapte onbegrijpelijk op de paal.

Strafschop
Azevedo zette zijn goede invalbeurt kracht bij door een strafschop uit te lokken. Hij ging neer in de zestien na een licht contact met Buffel en ref Boucaut wees naar de stip. Ibou trapte de penalty feilloos binnen en de bordjes stonden weer in evenwicht. We kregen nog een zinderende slotfase voorgeschoteld waarin Bailly de bal buiten de zestien leek te beroeren met de hand maar Boucaut liet begaan. Genk moet zo vrede nemen met een 2 op 6.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Vanaudenaerde Günther 90' -
De Roeck Jonas 59' -
Raymaekers Wim 90' -
Weuts Koen 90' -
Gislason Stefan 90' -
Ngolok Evariste 90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Geraerts Karel 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 90' -
Ibou Sawaneh  90' -
  Bank G Beoordeel
Azevedo Thomas 31' -

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Fernandez Dani Artola 90' -
Anele Ngongca 90' -
Ferreira José Nadson 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Hyland Khaleem   90' -
Gorius Julien   90' -
Buffel Thomas 88' -
Barda Elyaniv A 67' -
Vossen Jelle A   71' -
Benteke Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Croux Jordy   23' -
Camus Fabien 19' -
Nwanganga Kennedy 2'  
Herbeleef OH Leuven - KRC Genk

Vooraf