Datum: 21/02/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Guldensporenstadion
Santini en Chevalier vreten dramatisch Westerlo op met huid en haar
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Santini en Chevalier vreten dramatisch Westerlo op met huid en haar
Foto: © Photonews

In Kortrijk kregen we een echt doelpuntenfestijn. Santini legde er vier binnen en springt over Depoitre naar de eerste plaats in de topschuttersstand. Die van Westerlo waren nergens.

Sander De Graeve in Kortrijk

  • Zwak Westerlo
  • Echt héél zwak Westerlo
  • Kermis in Kortrijk
  • Santini Gouden Stier

Westerlo zakte naar Kortrijk af met een serieuze verdedigingslinie, maar Maertens liep er niet tussen. De verdediger werd deze week in het ziekenhuis opgenomen met een niercrisis. Ook Lecomte lag in het hospitaal. Bij hem werd een blindedarmontsteking vastgesteld.

Of het er iets mee te maken had of niet, Westerlo gaf de ene ziekenhuisbal na de andere. De Parel van de Kempen kon de bal geen drie toetsen na elkaar in de ploeg houden en centrale middenvelder Maxime Annys wond zich meer dan één keer op.

Goaltjesdief Santini

Goals namens Kortrijk konden niet uitblijven en het was Santini die voor de opening zorgde. Hij snoepte op vrije trap van Matton kapitein Pavlovic een goal af. Een echte goaltjesdief dus. Enkele minuten later was het alweer prijs voor de Kroaat.

Wanneer we de woorden Tomasevic en schaar in één zin zetten, hebben we het meestal over een tackle. Deze keer schudde hij echter de dribbel uit zijn voeten, dan nog een dubbele ook. De perfecte voorzet naar Santini volgde. Koud kunstje voor zijn elfde goal.

Westerlo viel helemaal uit elkaar. Schuermans schatte een hoge bal verkeerd in en Chevalier kon ermee aan de haal. Een droge knal via de paal zette de niet eens overdreven 3-0 stand op het bord. Voor Kortrijk een metamorfose tegenover de droefnis in Waasland-Beveren vorige week.

Na de rust bracht Van Veldhoven Diagne voor Koffi, maar veel beterschap bracht dat niet. Na geen zeven minuten knalde Santini zich op gelijke hoogte met Depoitre in de topschuttersstand. De assist van Chevalier was perfect.

Always look on the bright side of life

Nog was het niet gedaan met de miserie voor Westerlo, maar ze sloegen er toch in om twintig minuten geen goal te slikken. In minuut 73 en 74 was het opnieuw van dat. Santini en Chevalier maakten er 5-0 en later ook 6-0 van. De arme supporters van Westerlo werden getroost: "Always look on the bright side of life."

De zoveelste stevige bolwassing voor Westerlo dit seizoen werd het. Wanneer de Kempenzonen verliezen, pakken ze doorgaans een karrenvracht aan goals. Kortrijk mag zich nu ongeveer zeker noemen van play-off 1. Santini zal het wedstrijdformulier allicht inkaderen. Vier goals, wat een match!

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' -
Capon Brecht 90' -
Poulain Benoit 90' -
Chanot Maxime 90' -
Tomasevic Zarko A 90' -
Marusic Adam 61' -
De Mets Gertjan 90' -
Pavlovic Nebojsa   71' -
Matton Thomas A A 90' -
Santini Ivan ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ 77' -
Chevalier Teddy ⚽ ⚽ A 90' -
  Bank G Beoordeel
De Smet Stijn A 29' -
Van Eenoo Lukas 19' -
Van Loo Anthony 13' -
Mulemo Landry -  
Klaasen Robert -  
Ulens Baptiste -  
Keet Darren -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Apau Mitch 90' -
Godeau Bruno 90' -
Schuermans Kenneth   90' -
Dorda Christian 90' -
Geudens Kevin 90' -
Annys Maxime 90' -
Cools Jens 90' -
Molenberghs Jarno 72' -
Koffi Jean Romaric 45' -
Schouterden Nils 87' -
  Bank G Beoordeel
Diagne Mbaye 45' -
Aoulad Mohammed 18' -
Handžić Faris 3'  
Handzic Faris 3'  
Cordier Michaël -  
Sipovic Enes -  
Rommens Nicolas -  
Ruyssen Gilles -  
Herbeleef KV Kortrijk - Westerlo

Vooraf