Datum: 21/02/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Guldensporenstadion
D-Day voor Kortrijk en Westerlo
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
D-Day voor Kortrijk en Westerlo
Foto: © Photonews

In Kortrijk wordt vanavond een belangrijke match voor zowel play-off 1 als de degradatiestrijd afgewerkt. KV Kortrijk zal alvast de uitschuiver bij Waasland-Beveren willen rechtzetten.

Met 1-0 verloren ze die wedstrijd van de degradatiekandidaat, daardoor kon Charleroi tot op vier punten van de Kerels komen. Vanavond mag er in het Guldensporenstadion dus niet verloren worden, anders komt play-off 1 echt in het gedrang.

Coach Vanderhaeghe kan op een fitte kern rekenen voor de partij tegen Westerlo. Het wordt afwachten of hij ingrijpt in zijn basiselftal na de zwakke prestatie in en tegen Waasland-Beveren.

Selectie Kortrijk: Laurent Henkinet, Rémi Pillot, Darren Keet, ​Maxime Chanot, Benoit Poulain, Brecht Capon,​ Baptiste Ulens, Zarko Tomasevic, Landry Mulemo, Nebosja Pavlovic, Thomas Matton, Gertjan De Mets, Robert Klaasen, Adam Marusic, Ivan Santini, ​Lukas Van Eenoo, Teddy Chevalier, Anthony Van Loo en Stijn De Smet.  

Westerlo zit met zeven punten voorsprong op de voorlaatste in principe redelijk safe, maar in voetbal weet je nooit. Verliezen in Kortrijk kan die kloof al verminderen tot vier punten, de degradatiestrijd, het is een vreemd beestje.

Bij Van Veldhoven zijn Gounongbé en MacDonald nog steeds geblesseerd. Mustoe moet de match aan zich voorbij laten gaan wegens schorsing. Diallo is dan weer opgeroepen voor de beloften van Mali.

Selectie Westerlo: Cordier, Apau, Koffi, Maertens, Godeau, Geudens, Lecomte, Annys, Diagne, Aoulad, Dorda, Schuermans, Schouterden, Rommens, Ruyssen, Molenberghs, Cools, Sipovic, Handzic, Van Langendonck en Rausin.

Knopen de Kerels aan met de zege?

KV Kortrijk is volgens UNIBET stevig favoriet. Een goeie gok van 60 euro op de troepen van Vanderhaeghe kan u zo'n 88 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link zelfs gratis.

Meer nieuws