Enorme teleurstelling bij Westerlo: Van Veldhoven weigert persconferentie en organiseert strafkamp tijdens rust

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Enorme teleurstelling bij Westerlo: Van Veldhoven weigert persconferentie en organiseert strafkamp tijdens rust
Foto: © Photonews

Dat de teleurstelling bij Westerlo gisteren huizenhoog was, valt te begrijpen. Een 6-0 krijg je niet elke dag om de oren. Vooral bij Harm Van Veldhoven kwam de klap hard aan. Hij weigerde de persconferentie.

Sander De Graeve in Kortrijk

Het werd een one man show van Vanderhaeghe dus tijdens die persconferentie. Van Veldhoven was kwaad, dat is het minste wat je kan zeggen. Er zijn veel plaatsen in een voetbalstadion waar je al eens graag de rust doorbrengt, maar de kleedkamer van Westerlo was daar gisteren niet bij.

Een woeste Van Veldhoven kieperde zijn spelers al vroeg voor het begin van de tweede helft uit de kleedkamer en op het veld. Het leek wel een soort straftraining tijdens de match. Vreemd, maar verdiend. Wat Westerlo gisteren liet zien in Kortrijk was echt beschamend. Ook kapitein Geudens zag dat. 

We waren er nochtans op ingespeeld

"Het was twijfelen tussen echt hard gaan roepen of niet na de match. We moeten op alle gebied terug van de basis beginnen", aldus Geudens. Het experiment met vijf achterin liep faliekant af. "Dat is dubbel pijnlijk. We wisten dat we dit systeem gingen spelen en waren erop ingespeeld, maar als er geen scherpte of duelkracht is mag je nog gelijk welk systeem spelen."

"De mentaliteit is bij ons normaal altijd goed, maar dat was er vandaag echt niet." Gelukkig is Westerlo al zo goed als gered. "Natuurlijk ben ik blij dat we al dertig punten hebben, maar op dit moment interesseert me dat niet. Ik ben té ontgoocheld in de prestatie van ons allemaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties