gnkKRC Genk
kvkKV Kortrijk
Datum: 30/01/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Luminus Arena
Genk boekt belangrijke winst en telt Kortrijk helemaal uit voor play-off 1
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Genk wint met het kleinste verschil tegen Kortrijk

Genk boekt belangrijke winst en telt Kortrijk helemaal uit voor play-off 1
Foto: © SC

Racing Genk heeft zijn sterke thuisreputatie opnieuw kracht bijgezet. De blauwhemden wonnen zaterdag met het kleinste verschil tegen Kortrijk, dat de gelijkmaker vanop de stip liet liggen, en blijven zo hun stek behouden in de top zes.

Peter Maes hield met Malinovskyi één nieuwkomer aan de kant en gunde Leon Bailey opnieuw een basisstek. Kebano werd deze week vader en reisde naar Parijs, maar was voldoende fit om te starten. Johan Walem moest het stellen zonder de geschorste De Mets en bracht Rolland en De Smet in het team. 

Kortrijk is een geheel dat moeilijk te ontwrichten is en daar had Peter Maes iets op gevonden: beweging. Heel veel beweging. Met een pak offensieve jongens tussen de lijnen die voortdurend van positie wisselden maakte Genk het de bezoekers bijzonder lastig.

Halfweg de eerste helft stond de verdiende voorsprong op het scorebord. Bailey schilderde een vrijschop op het hoofd van de vrijstaande Kabasele. Die koos de linkerhoek rustig uit, Keet was kansloos. Een minuut later knalde Karelis op de paal en miste Buffel in de herneming. Kortrijk haalde opgelucht adem.

Genk bleef de ploeg met het overwicht, maar de kansen op de 2-0 werden niet afgemaakt. Bailey, Buffel, Kebano, allemaal hadden ze mogelijkheden. De grootste was voor Dewaest die een kort na de pauze vrij mocht koppen. Hij had altijd moeten scoren, maar mikte in de handen van Darren Keet en zo bleef het spannend.

Opvallend moment na een dik uur spelen. Maes haalde Karelis naar de kant voor de Camargo en die wissel viel niet in goede aarde bij de supporters die hun ongenoegen duidelijk lieten merken. Het spel verwaterde, maar de partij bleef spannend met de krappe Genkse voorsprong op het bord.

Tien minuten voor tijd legde de ref de bal op de  stip op aangeven van zijn assistent. Gigot trapte de bal op de arm van Kabasele terwijl die op de grond lag. Vreemde beslissing. Rolland koos een hoek uit, maar trapte te zwak en Bizot pakte. Pech voor de Kerels. In het slot trok Wim Smet nog een overbodige tweede gele kaart voor Pozuelo.

Genk houdt 3 belangrijke punten thuis in de strijd om play-off 1. Kortrijk heeft wellicht zijn laatste kansje om zich nog in dat debat te mengen verspeeld.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco   90' 5
Walsh Sandy 90' 10
Dewaest Sebastien 90' 5
Kabasele Christian 90' 5
Hamalainen Brian 90' 5
Ndidi Onyinye Wilfred 90' 5
Bailey Leon A 90' 5
Buffel Thomas 90' 5
Pozuelo Melero Alejandro     90' 5
Kebano Neeskens 86' 5
Karelis Nikolaos 64' 5
  Bank G Beoordeel
De Camargo Igor 26' 5
Buyens Yoni 4'  
Heynen Bryan -  
Wouters Dries -  
Tshimanga Derrick -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Gorius Julien -  
Köteles Laszlo -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Gigot Samuel   90' -
Pavlovic Nebojsa   90' -
Chanot Maxime 90' -
Tomasevic Zarko 67' -
Verstraete Birger   90' -
Rolland Elohim 90' -
Mercier Xavier 66' -
Marusic Adam   90' -
Papazoglou Sakis 90' -
De Smet Stijn 78' -
  Bank G Beoordeel
Olaitan Michael 24' -
Van Loo Anthony   23' -
Kage Hervé 12' -
Sifakis Michail -  
D'Haene Kristof -  
Van Eenoo Lukas -  
Kic Tomislav -  
Herbeleef KRC Genk - KV Kortrijk

Vooraf