gnkKRC Genk
kvkKV Kortrijk
Datum: 30/01/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Luminus Arena
Peter Maes is op zijn hoede voor één welbepaalde Kortrijk-speler
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Vanavond KRC Genk - Kortrijk live bij Voetbalkrant.com

Peter Maes is op zijn hoede voor één welbepaalde Kortrijk-speler
Foto: © Photonews

Racing Genk en Kortrijk sluiten vandaag de voetbalavond in de Jupiler Pro League af. De Limburgers willen de goede lijn in eigen huis doortrekken tegen de troepen van Johan Walem.

Genk is verwikkeld in de strijd om play-off 1 en kan zich geen puntenverlies veroorloven tegen Kortrijk. Het verschil bij Genk tussen uit- en thuiswedstrijden is enorm. In de eigen Cristal Arena presteert Genk wel op niveau. Zo was het tegen STVV en Zulte Waregem goed met 3 punten tot gevolg.

Mercier

Toch is coach Peter Maes op zijn hoede voor de komst van de Kerels. "Zij scoorden op het einde van de match vorige week, wat ongetwijfeld voor een boost heeft gezorgd. Ze halen veel rendement uit stilstaande fases en ze geven weinig ruimte weg. Bovendien was Mercier heel bepalend."

De Limburgse oefenmeester plaatste nog een vraagteken achter kersverse papa Neeskens Kebano. Christian Kabasele werd even opgeschrikt door het nieuws dat er mogelijk verwikkelingen waren bij de zwangerschap van zijn vrouw, maar alles blijkt in orde te zijn.

Zonder De Mets en Boyer

Kortrijk scoorde vorig weekend in de slotseconden de winning-goal tegen Oostende, wat voor opluchting zorgde in het rood-witte kamp. Bij winst nadert de club tot op amper 1 puntje van Genk en dan is zelfs play-off 1 opnieuw in het vizier. Coach Walem moet het doen zonder De Mets en Boyer, die allebei geschorst zijn.

Speel gratis en win!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met 60 euro inzet win je:

  • 102 euro als KRC Genk wint
  • 324 euro als KV Kortrijk wint

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws