Reactie Kabasele verwijst ook naar STVV - Anderlecht: "Jammer dat een ref zo'n invloed kan hebben"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 2 reacties
Kabasele verwijst ook naar STVV - Anderlecht: "Jammer dat een ref zo'n invloed kan hebben"
Foto: © photonews

Racing Genk boekte zaterdag een moeizame zege tegen Kortrijk. Kort voor affluiten ging de hartslag van Kabasele in het rood. Een aangeschoten bal tegen zijn arm belandde op de stip. "Jammer dat een scheidsrechter zo'n invloed kan hebben", klonk het.

Gigot wilde een voorzet geven en trapte tegen de arm van Kabasele. "Een speler van Kortrijk duwde mij en daardoor viel ik op de grond", omschreef de verdediger de bewuste fase. "Ik probeerde de bal te blokken met mijn borst, maar de bal kwam tegen mijn arm. Mijn arm was voor mijn lichaam en ik maakte geen beweging naar de bal. Ik kan mijn arm toch niet weg toveren?"

De assistent stak de vlag in de lucht en Wim Smet wees naar de stip. Kabasele vertelde dat hij de strafschop die Anderlecht op Sint-Truiden kreeg ook heel licht vond. "Het is jammer dat een scheidsrechter zo'n invloed op een wedstrijd kan hebben."

Kabasele haalde dan ook opgelucht adem toen Marco Bizot de strafschop stopte. "Die penalty was eigenlijk slecht genomen. Marco ging gelukkig de goede kant uit. Ik heb hem niet uitdrukkelijk bedankt", lachte Kabasele die voor de tweede week op rij scoorde.

Natuurlijk overheerste het positieve gevoel na de winst. "We speelden een hele goede eerste helft, waarin we eigenlijk meer hadden moeten scoren. We kenden een terugval in de tweede periode, maar het is goed dat we nu al 3 matchen op rij een resultaat neerzetten op karakter. Bovendien konden we de nul houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties