Datum: 15/08/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Freethiel
Wase Believers leggen Essevee tussen de boterham

Zinho Gano en Olivier Myny scoren voor Waasland-Beveren tegen Zulte Waregem

Wase Believers leggen Essevee tussen de boterham
Foto: © photonews

Waasland-Beveren heeft voor het eerst in zijn bestaan de drie punten thuisgehouden tegen Zulte Waregem. Met dank aan ex-Esseveespeler Olivier Myny en Zinho Gano werd het uiteindelijk 2-1. Essevee was onherkenbaar na een dijk van een match vorige week thuis tegen Genk.

Aernout Van Lindt in Beveren

Op de Freethiel doen ze er alles aan om dit jaar het geloof in de ploeg en daarbuiten te slepen. Het 'We Believe'-team, de grinta van coach Vreven, de Belgische groeibriljanten op het veld en de pompende muziek voor de wedstrijd: alles om er een kolkend Waasland van te maken.

De oefenmeester van WB had weinig reden tot wijzigen na de bemoedigende prestatie van vorige week, Dury moest wél enkele wijzigingen aanbrengen: Aneke (knie) en Baudry (hamstrings) waren niet fit, Leye werd wel gerecupereerd.

Myny doet het tegen ex-club

Wat we op het veld te zien kregen was lange tijd wel niet wat we er vooraf van hadden verwacht: te traag spel aan beide kanten, nauwelijks grote kansen en veldoverwicht dat nergens toe leidde: weinig indrukwekkend allemaal. De beste combinaties waren van de bezoekers, maar Henkinet bedreigen? Dat niet.

Aan de overkant was het wel raak: eerst was er al een paar keer een serieuze verwittiging via Gano, Emond en Myny, tien minuten voor de koffie kon ex-Esseveejongeling Myny de touwen van dichtbij doen trillen. Hij kreeg bij Essevee nooit een kans in de A-ploeg en haalt zo zijn gram.

Believers krijgen loon naar werken

Dat Demir even later vanop 45 centimer nog een bal van de grond tegen de lat wist te duwen? Onbegrijpelijk. Maar de thuisploeg had plots wel de touwtjes in handen. En dat bleef het ook doen in de tweede helft, al had Leye meteen na de rust gelijkgemaakt. 

Corner na corner van de bezoekers leverden weinig op - een vierde assist dit seizoen van Kaya, de man met het dienblad op de rug, bleef zo ook uit. De thuisploeg vocht voor elke bal en bleef - op enkele hete standjes na - vlot overeind.

Gano kopte tien minuten voor tijd de winnende treffer tegen de touwen. Bossut zag er wat onbeholpen uit in die fase, Essevee mocht zonder punten terug naar huis. En het feestje op de Freethiel kon beginnen ...

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' 5
Jans Laurent A 90' 5
Coulibaly Gary 90' 5
Buatu Jonathan 90' 5
Demir Erdin   90' 5
Maric Milos 90' 5
Moulin Thibault 90' 5
Myny Olivier 89' 5
Langil Steeven A 90' 5
Gano Zinho 83' 10
Emond Renaud 90' 5
  Bank G Beoordeel
Vanzo Floriano 7'  
M'Sila Zakaria 1'  
Wilmet Jonathan -  
Goblet Merveille -  
Destorme David -  
Moren Valtteri -  
Van Dooren Senne -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Mendy Formose 90' -
Diallo Abdou 90' -
Sami Joël 90' -
Verboom Bryan 90' -
Jørgensen Jesper 90' -
Lepoint Christophe A   90' -
De Ridder Steve 67' -
Thiam Mame Baba 41' -
Leye Mbaye 90' -
Kaya Onur 90' -
  Bank G Beoordeel
Benteke Jonathan 49' -
Buyl Stephen 23' -
Essikal Karim -  
Godeau Bruno -  
Steppe Kenny -  
Ekangamene Charni -  
Gimbert Ghislain -  
Herbeleef SK Beveren - Zulte Waregem

Vooraf