Datum: 31/07/2016 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kuipje
Westerlo laat zege liggen, Legear sleept punt uit de brand voor Standard
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Westerlo
| 0 reacties

Westerlo en Standard speelden 2-2 gelijk

Westerlo laat zege liggen, Legear sleept punt uit de brand voor Standard
Foto: © photonews

Standard heeft toch nog een punt kunnen meepakken op Westerlo. Nochtans leek het er lang op dat Westerlo voor dé stunt van de speeldag zou gaan zorgen, maar in de slotfase frommelde Legear de bal nog voorbij Vanlangendonck.

Een kwartiertje in de eerste helft was het een vervelende match om te zien, maar voor de rest was Westerlo-Standard bijzonder te genieten. Vooral omdat de Kempenzonen - wie had dat vooraf gedacht? - hun voet naast die van de Rouches konden zetten. Het zag er nochtans al snel slecht uit.

De verdediging, het heikele onderwerp in Het Kuipje, ging volledig de mist in toen Dossevi zich eerst voorbij Mustoe wurmde en dan vrij tot bij Santini mocht voorzetten door een bos van Westelse benen. De Kroaat had maar binnen te tikken. Maar Westerlo leek er zelfs niet in het minst door aangeslagen.

Acolatse, serieuze aanwinst

Een pluim voor het werk van Bob Peeters, die een vechtmentaliteit in de ploeg pompte. Vooraan had hij immers de beschikking over heel wat nieuw talent. Met Ganvoula een pivot die een bal kan afschermen, met De Ceulaer daar kort achter. En dan nog Elton Acolatse, deze week overgenomen van Ajax, maar meteen in de basis.

En de jonge winger liet ook zien waarom: snel, dribbelvaardig en ook doelgericht. Toen Molenberghs iets voorbij het halfuur een bal naar de tweede paal slingerde, was hij er als de kippen bij om zijn eerste binnen te glijden. Andrade, die hem op dat moment moest afdekken, was in geen velden of wegen te bespeuren.

Rouches hebben verdedigend probleem

Yannick Ferrera rekende erop dat zijn ploeg het surplus aan talent wel zou doen renderen, maar Trebel en Enoh vergaten regelmatig dat ze met Benito Raman een snelle aanvaller in hun ploeg hebben. Benito liep zich de pleuris, maar kreeg nooit de bal op het goeie moment. En achteraan hebben de Rouches echt wel een probleem.

Arslanagic was nergens en net voor rust liet Scholz nieuweling Ganvoula de bal zomaar aannemen en in het hoekje deponeren. Zwak verdedigd! Westerlo zowaar op voorsprong. Standard kreeg in de tweede helft een pak corners, maar Kenneth Schuermans ging zowaar heersen in de lucht. Een luchtafweer om u tegen te zeggen.

De bezoekers voetbalden amper nog iets bij elkaar en aan de overkant misten zowel Molenberghs als Ganvoula de 3-1 na een heel lekkere actie van Acolatse. Die jongen maakte indruk bij zijn debuut. En ook De Ceulaer had het kunnen afmaken alleen op Gillet af, maar ook hij miste. En dat brak Westerlo nog zuur op, want na heel wat voorzetten viel de bal toch nog één keer goed voor Legear en die strafte dat af. Ferrera heeft zeker nog problemen, maar de gelijkmaker zal veel verdoezelen.

Opstellingen

Westerlo Westerlo
  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' 8.5
Apau Mitch 90' 7.5
Schuermans Kenneth 90' 8
Daems Filip 90' 7.5
Mustoe Jordan 90' 7.5
De Ceulaer Benjamin A 78' 8
Hyland Khaleem 90' 8
Molenberghs Jarno A   90' 8
Henkens Robin   86' 8
Acolatse Elton 63' 9
Ganvoula Silvere 90' 8.5
  Bank G Beoordeel
Annys Maxime   27' 2.5
Rommens Nicolas 12' 2.5
Matthys Hervé 4'  
Ruyssen Gilles -  
Manias Mixalis -  
Van Hout Kristof -  
Peeters Bob -  
Pelic Vedran -  
Heymans Daan -  
Standard Standard
  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' 3
Goreux Réginal 90' 3.5
Scholz Alexander 90' 3
Arslanagic Dino 73' 3
Andrade Darwin 90' 3
Enoh Eyong 90' 2.5
Trebel Adrien 90' 3.5
Dossevi Matthieu A 90' 5.5
Raman Benito 63' 3.5
Edmilson 46' 4
Santini Ivan  90' 3
  Bank G Beoordeel
Cisse Ibrahima 90' 0
Miya Faruk 90' 0
Mbenza Isaac 44' 2.5
Legear Jonathan 27' 3
Laifis Konstantinos 17' 2.5
Deflandre Eric -  
Fai Collins -  
Ferrera Yannick -  
Hubert Guillaume -  
Herbeleef Westerlo - Standard

Vooraf