Ferrera heeft duidelijke boodschap voor zijn spelers na zwakke prestatie op Westerlo
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 17 reacties

Yannick Ferrera wil dat zijn groep aan maturiteit wint

Ferrera heeft duidelijke boodschap voor zijn spelers na zwakke prestatie op Westerlo
Foto: © photonews

Yannick Ferrera is dankzij Jonathan Legear ontsnapt aan een heel moeilijke week. Een punt, daar kunnen ze nog mee leven in Luik. Een verlies op Westerlo, dat was voor de reeds geplaagde trainer waarschijnlijk hard aangekomen.

Ferrera benadrukte dan ook dat het niet makkelijk voetballen is in Het Kuipje. "Achteraf zijn we heel tevreden met dat punt. We zijn erin blijven geloven en blijven werken om dat punt uit de brand te slepen", aldus Ferrera. "We hebben het geluk gehad dat Westerlo zijn kansen niet afmaakte en dat Legear dat wel deed. Pas op, ik ben blij met het punt, niet met de inhoud van ons spel."

En daarvoor kijkt hij wel naar de lancunes in zijn jonge groep. "Er moet dringend maturiteit bij. Schrijf nu niet dat ik vraag om 30-jarige spelers met veel ervaring, want die gaan toch niet komen. Nee, ik wil dat er in de groep dringend maturiteit gekweekt wordt. Maar dat kunnen wij hen niet aanleren. Dat moet van henzelf komen", vindt hij. "Dan pas gaat de machine echt draaien."

Iedereen moet zichzelf in vraag stellen, ook wij als technische staf

Ferrera hoopt dus dat zijn groep voor hem en de club wil vechten. "Iedereen moet zichzelf in vraag stellen, ook wij als technische staf. Maar goed, het is toch al een beter begin dan vorig seizoen."

De verdediging ging een paar keer serieus in de fout. Arslanagic en Scholz werden niet op de korrel genomen door hun coach. "Iedereen moet zijn eigen niveau omhoog krikken, dan pas gaan we collectief beter zijn", wou Ferrera zijn verdedigers niet afbreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties