Datum: 10/12/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Guldensporenstadion
STVV knalt thuisreputatie Kortrijk naar vergetelheid dankzij jong talent
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Janssens en Pirard de uitblinkers in eerste uitzege van het seizoen voor STVV, Kortrijk moet bezinnen

STVV knalt thuisreputatie Kortrijk naar vergetelheid dankzij jong talent
Foto: © photonews

STVV, het team met de slechtste statistieken buitenshuis, heeft op Kortrijk z'n puntentotaal op verplaatsing verviervoudigd. Jawel, bij dat Kortrijk van die uitstekende thuisreputatie.

Bij KV Kortrijk werd de verdediging door elkaar geschud door coach Belhocine. Métanire ging eruit na de slechte prestaties van de voorbije weken, Joãozinho was geschorst. D’Haene en Pavlovic kwamen in de ploeg, Goutas schoof naar de rechtsachter. Bij STVV kregen we een opgemerkte eerste basisplaats van Wolke Janssens.

Droomstart Janssens

De jonge spits van 21 maakte in totaal vooraf bijna negentig minuten in uitsluitend invalbeurten, maar kreeg de voorkeur op Yohan Boli. Hij liet meteen van zich horen, na nog geen zes minuten stond de 0-1 immers op het bord. Van het hoofd van –jawel- Wolke Janssens. We besparen u de overduidelijke woordspeling, maar hij kopte toch maar mooi de voorzet van Bagayoko tegen de touwen.

0-1 en Kortrijk dus opnieuw op achtervolgen aangewezen in eigen huis. Het is alsof Anderlecht de ban brak toen het de thuisreputatie aan diggelen sloeg, al was het spel op Gent ook al niet om over naar huis te schrijven. Integendeel. Het mooie, technische spel met vooral Kage, Totovytskyi en Mercier waar we in het begin van het seizoen van versteld stonden, lijkt helemaal weg. Inspiratieloos is het enige juiste woord.

Kortrijk na rust eindelijk op afspraak

Na de koffie kwam er toch wat beterschap bij de Kerels. Het was ook broodnodig. Pirard had heel wat werk met onder meer een goeie deviatie van Saadi. Vooral Rolland, Ouali en Verstraete brachten hun spel naar een hoger niveau. Het enige probleem voor de thuisploeg? Ene Lucas Pirard, doelman bij STVV, deed dat ook.

Meermaals moest hij tussenkomen op knallen van dichtbij, maar met kamikazesaves hield hij zijn team recht. Even een blessure faken om het elftal wat ademruimte te geven kon er ook af. Aanvallend stelde Sint-Truiden immers niets meer voor. Wolke Janssens moest met een lichte blessure naar de kant voor Boli, maar die liep vooral achter onhaalbare ballen aan.

STVV hield dankzij z'n doelman de netten schoon en pakte de eerste uitzege van het seizoen. Het is meteen de derde overwinning op een rij voor Leko, Croky Cup incluis. Zo krijgt de coach opnieuw de nodige ademruimte. Kortrijk is de goeie thuisreputatie kwijt en moet dringend bezinnen.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk
  Speler G Beoordeel
Lucas Dimitri 76' -
Kaminski Thomas 90' -
Goutas Dimitrios 76' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Gigot Samuel 90' -
D'Haene Kristof 90' -
Verstraete Birger 86' -
Rolland Elohim 90' -
Kage Hervé 68' -
Mercier Xavier 90' -
Ouali Idir 90' -
Saadi Idriss 90' -
  Bank G Beoordeel
Sarr Sidy 22' -
Papazoglou Sakis 14' -
Totovytsky Andriy 4'  
STVV STVV
  Speler G Beoordeel
Pirard Lucas 90' -
Bagayoko Mamadou   90' -
Djene Dakonam Ortega 90' -
Kotysch Sascha 90' -
dos Santos Fernandes Ruben Miguel Marques 90' -
De Petter Steven   90' -
Gerkens Pieter 87' -
Peeters Stef 90' -
Janssens WolkeA 57' -
Proschwitz Nick 90' -
  Bank G Beoordeel
Boli Yohan 33' -
Bezus Roman 3'  
Pulido Mayoral Jorge 0'  
Herbeleef KV Kortrijk - STVV

Vooraf

Jupiler Pro League