Lucas Pirard, die andere held van STVV: "Niets te doen en dan..."
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 1 reacties

Lucas Pirard hield STVV meermaals recht

Lucas Pirard, die andere held van STVV: "Niets te doen en dan..."

Dat Sint-Truiden met de zege ging lopen in Kortrijk, had het niet alleen aan Wolke Janssens te danken. Ook doelman Lucas Pirard(archieffoto) deed meer dan zijn duit in het zakje.

Zo moest hij aan het eind drie keer gevat tussenbeide komen, of de gelijkmaker hing tegen de touwen. Achteraf bleef hij zelf bescheiden. "Tot aan de laatste twintig minuten had ik niets te doen, daarna moest ik twee goeie reddingen uitvoeren", aldus Pirard die zelfs zijn laatste tussenkomst met de voet even vergat.

"Ik voelde me ook goed op de hoge ballen, al waren het niet de moeilijkste om te gaan halen. En die reflexen? Dat zat ook goed", gaf de doelman aan die sinds de ongelukkige uitspraak van William Dutoit het doel van STVV verdedigt.

Hij geeft ons vertrouwen door die hoge ballen te pakken -Sascha Kotysch

"Niet veel mensen kennen me al, maar ik blijf werken op training en ik speel mijn matchen. Of ik woensdag speel? Dat is nog niet besproken." Dan neemt Sint-Truiden het in de Beker op tegen Zulte Waregem.

Ook Sascha Kotysch is tevreden over zijn goalie. "Hij geeft ons vertrouwen omdat hij vaak die hoge ballen eruit haalt." Laat nu net dat het zwakste punt van William Dutoit zijn. Pirard is klaar voor een reeks wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties